Weekverwachting: tijdelijk zonnig en zacht

10 april 2022, 19:15

Weekverwachting
Zon en sluierwolken. Foto: Kees Jak

De zon is vaker van de partij en de temperatuur krabbelt op. Goede vooruitzichten voor de dagen na het weekend! Houdt het lenteachtige weertype stand of wordt het kort en krachtig genieten? Check de details in deze weekverwachting.

Maandag en dinsdag blijft het droog en de zon schijnt geregeld. Er komt wel sluierbewolking voor, maar de zon schijnt hier vrij gemakkelijk doorheen. De weersymbolen laten door de hoge bewolking waarschijnlijk een wolkje en een zonnetje zien. Omdat het om sluierwolken gaat is het weerbeeld in werkelijkheid zonniger. De wind uit het zuidoosten voert zachte lucht aan. Het is zeer aangenaam lenteweer en ideaal om een terrasje te pakken bijvoorbeeld.

Heerlijk terrasweer. Foto: Ton Wesselius
Heerlijk terrasweer. Foto: Ton Wesselius

Dinsdag hoogste temperaturen

In de noordelijke provincies wordt het maandag 12 graden. In het midden van het land is het al een fractie zachter met 14 graden. Ten zuiden van de grote rivieren kan het lokaal opwarmen richting 17 graden. Dinsdag worden de hoogste temperaturen verwacht. Op veel plaatsen is het dan 20 graden. In Twente, de Achterhoek, de Brabantse Kempen en in een groot deel van Limburg is kans op 22 graden.

Dalende temperatuur en stijgende buienkans

Woensdag draait de wind richting het westen en in de kustgebieden blijft het kwik steken op 15 à 16 graden. Dieper landinwaarts wordt het woensdag nog wel 20 graden. De dagen daarna koelt het verder af richting gemiddelde waarden voor halverwege april. De middagtemperatuur komt uit op 13-17 graden. Er is meer bewolking aanwezig en af en toe zorgen buien of perioden met regen voor een korte onderbreking van het rustige lenteweer.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven