Dit wordt het weer op Bevrijdingsdag

05 mei 2024, 07:30

Feestdagen
Op veel plekken gaan we dit soort taferelen zien op Bevrijdingsdag. Foto: Adobe Stock / Frouwina Harmanna

Na een wisselvallige Dodenherdenking staat er op deze Bevrijdingsdag een stuk beter weer op het programma. Wat voor weer jij in jouw regio kan verwachten lees je hier.

Bevrijdingsdag begint met vrij grote verschillen tussen de noordelijke en zuidelijke helft van ons land. In het zuiden is het droog met een mix van wolken en zon. In de vroege ochtend kan het lokaal wat nevelig zijn. Daarbij is het eerst nog vrij fris met temperaturen rond of net onder de 10 graden. In de noordelijke helft is het bewolkt en valt gedurende de ochtend buiige regen.

Poncho waarschijnlijk alleen in het uiterste noorden nodig

Toch ziet het er in de middag voor bijna heel het land zeer gunstig uit. De meeste festivals beginnen namelijk pas na het middaguur en in de middag trekt de laatste regen vrij snel via het noorden het land uit. Lokaal is in de noordelijke helft gedurende de middag nog wel een enkele bui mogelijk, maar ook hier overheersen uiteindelijk de droge momenten.

In het midden en zuiden blijft het de hele middag droog met flink wat ruimte voor de zon. Hier vinden we ook de hoogste temperaturen met 16 tot 18 graden. In het noorden is het met 14 of 15 graden net iets minder warm. De wind is meest matig en komt uit westelijke richtingen. Al met al goede vooruitzichten als jij van plan bent om erop uit te trekken!

In de avond neemt in het zuiden de bewolking geleidelijk toe en in de loop van de avond is hier een enkele bui niet uitgesloten.

Alle details over het weer de komende dagen lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Insmeren tegen de zon

Sta jij de hele dag op een festival? Zorg dan wel dat jij je insmeert. De zon is met zonkracht 4 vrij sterk. In de zuidelijke helft haalt de zon zelfs zonkracht 5. Een onbeschermde huid kan dan al binnen 15 minuten verbranden.

Lees ook: dit is de kracht van de zon

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven