Weekverwachting: geniet zolang het kan

07 april 2024, 19:15

Weekverwachting
Zon en wolken in april. Foto: Monique Bormans

Het zonnige en zachte weer van de afgelopen dagen had voor jou misschien wel de hele week mogen duren, maar we zullen toch even afscheid moeten nemen van de warmte. Hieronder vertellen we je wat ons te wachten staat en blikken we vooruit naar het weekend. De warmte komt nog een keer terug.

Maandag kunnen we nog even genieten van warm weer. Het wordt 17 tot 22 graden en omdat er niet veel wind staat is het voor het gevoel ook wanneer de zon een tijdje verdwijnt heerlijk weer. Hou de lucht of de radar wel in de gaten, want in de loop van de middag kunnen in het zuiden (onweers)buien ontstaan.

Wind, buien en veel koeler

Dinsdag is het heel ander weer. Er staat een onstuimige zuidwestenwind en aan de kust waait het hard met kans op zware windstoten. Het wordt 11 tot 14 graden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden, maar in combinatie met de wind, enkele buien en maar weinig zon is het contrast met de voorgaande dagen groot.

Veel wind begin april. Foto: Frans Alderse Baas
Veel wind begin april. Foto: Frans Alderse Baas

Opnieuw warm, althans voor even

De dagen daarna is het vaker droog, met hooguit enkele lokale buien en wat zon. Alleen donderdag valt het weer wat uit de toon met vrij veel bewolking en perioden met regen. Later in de week gaat de middagtemperatuur wat omhoog. Komende zaterdag kan het 15 tot 20 graden worden en zal de zon wat langer schijnen. Geniet van het warme weer zolang het kan. Daarna draait de wind naar het noordwesten en slaat het weer in een paar dagen tijd om van vrij warm naar net iets te koud voor de tijd van het jaar. Het is dan behoorlijk wisselvallig met talloze buien.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven