Dit is het weer tijdens Nederland-Roemenië

02 juli 2024, 11:24

Sport
Oranjestraat in Apeldoorn. Foto: Martin Herms

Morgen om 18.00 speelt Nederland de achtste finale tegen Roemenië. Zowel in Nederland als in München is het wisselvallig weer. Blijft het droog en kun je de wedstrijd buiten volgen? Lees hier welk weer wordt verwacht tijdens Nederland-Roemenië.

Reis jij vandaag al af naar München om morgen te wedstrijd bij te wonen? Dan moet je rekening houden met stevige buien die over de stad trekken. Morgen is het een stuk aangenamer weer. Het grootste deel van de dag blijft het droog en zon en wolken wisselen elkaar af. De temperatuur ligt rond 20 graden, wat dus prima weer is voor tijdens de oranje parade!

Tijdens de wedstrijd ligt de temperatuur rond 18 graden. Het is nog een lange tijd droog met mogelijk nog wat ruimte voor de zon. Later nadert vanuit het westen een gebied met neerslag, wat waarschijnlijk tijdens of net na de wedstrijd München zal bereiken. Hierna blijft het een lange tijd regenen. In de nacht naar woensdag wordt het geleidelijk weer wat droger. Houd dus goed de radar in de gaten als jij die avond nog op stap gaat!

Ook in Nederland is het wisselvallig weer. Morgen trekken gedurende de dag gebieden met buien over en is het grotendeels bewolkt. Richting het eind van de middag trekken deze buien langzaam richting het oosten weg en wordt het op de meeste plaatsen droog. Alleen in het noorden is een enkele lokale bui niet uitgesloten. De zon breekt op veel plaatsen ook nog even door en hierdoor kan het op veel plaatsen prima weer zijn op de wedstrijd buiten te volgen. Warm is het echter niet: om 18.00 is het ongeveer 17 graden. Een extra jas mee is dus geen slecht idee!

Vera Buis

Vera Buis

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven