Weekendweer: fris, maar niet onaangenaam

11 oktober 2024, 07:30

Weekendverwachting

De temperatuur gaat omlaag en een warme jas kan je dit weekend goed gebruiken als je buiten bent. In dit weekendweerbericht lees je hoe koud het wordt en of we rekening moeten houden met buien.

Vandaag zien we de zon geregeld. Vooral in het noorden komen deze vrijdag nog enkele buien voor. Het wordt circa 13 graden. De details van het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag met veel zonneschijn

De eerste dag van het weekend start vrij koud. Om 8:00 uur ligt de temperatuur rond 5 graden. Gelukkig is de wind slechts zwak en de zon warmt de lucht in de loop van de ochtend geleidelijk op. Uiteindelijk wordt het zaterdagmiddag ongeveer 14 graden. Er waait een zwakke of matige wind.

In de loop van de middag neemt de bewolking toe, waardoor de zon soms verdwijnt. Waarschijnlijk blijft het tot de avond droog. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekt een aantal buien vanaf de Noordzee over het land.

Zondag droog met een frisse wind

Zondag zijn de meeste buien naar Duitsland weggetrokken. In het oosten en noorden is vooral in de ochtend nog wel kans op een lokale bui. Verder is er een afwisseling van wolken en zon. Het wordt ongeveer 13 graden, maar door de matige tot aan zee vrij krachtige noordwestenwind voelt het frisser aan.

Lees ook: dit is het beste weer om te hardlopen.

Volgende week oplopende temperaturen

Na het weekend is het wisselvallig met soms zon, maar ook dagelijks buien. De wind waait volgende week uit zuidelijke richtingen en voert relatief zachte lucht aan. Waarschijnlijk liggen de maxima in de loop van de week rond 18 graden, maar een keer ruim 20 graden is landinwaarts ook mogelijk.

Banner Whatsapp WOL

Videothumb: Ab Donker

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven