Dit wordt het weer tijdens de EK finale

12 juli 2024, 14:50

Sport
Het EK 2024 wordt dit jaar in Duitsland gehouden. Foto: Adobe Stock / Rafael Henrique

Het scheelde niet veel, maar helaas staat het Nederlands Elftal niet aan de aftrap van de EK-finale. Het zijn de Engelsen die zondag om 21:00 uur de strijd aangaan met Spanje voor de Europese titel. Wat voor weer de toeschouwers en voetballers kunnen verwachten, lees je hier.

De aanloop naar de EK finale verloopt wisselvallig met flink wat buien die over de regio trekken. De fans die zaterdag al vroeg de stad in gaan doen er goed aan om een poncho mee te nemen. In de middag trekken de buien weg en de rest van de dag verloopt droog met flink wat ruimte voor de zon. Bij een meest matige wind uit westelijke richtingen wordt het een graad of 23.

Droog tijdens de finale

De dag van de finale ziet er gunstig uit voor zowel de voetballers als de toeschouwers op de tribune. De dag verloopt droog en de zon schijnt flink. Daarbij wordt het overdag zomers warm met 26 graden. Er staat een meest matige wind uit het zuidwesten. Al met al fraaie omstandigheden. Insmeren is zeker aan te raden voor de mensen die overdag in de stad te vinden zijn. De zon is met zonkracht 6 vrij sterk. Een onbeschermde huid kan dan binnen 15-25 minuten verbranden.

Ook tijdens de aftrap is het nog fraai zomerweer. De zon schijnt nog volop en bij ruim 20 graden kan de jas wel thuis blijven. In de nacht naar maandag bestaat het weerbeeld uit een mix van wolken en opklaringen en koelt het uiteindelijk af naar 16 graden.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven