Weekverwachting: temperaturen rond 20 graden op komst!

13 oktober 2024, 11:40

Weekverwachting
De bladeren kleuren al oranje, maar deze week kun je buiten nog genieten van heerlijke temperaturen. Foto: twixx / Adobe Stock

Het weekend verliep erg onstuimig, met vrij lage temperaturen en een stevige wind. Komende week staat een heel ander weerbeeld op het programma. De temperatuur stijgt zelfs even boven de 20 graden uit. Hoe lang kunnen we genieten van dit warme herfstweer?

Vandaag is het vrij fris met temperaturen rond 13 graden. Ook passeren er nog enkele buien over het land en kan het soms nog stevig doorwaaien. Alle details over het weer van vandaag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Warmere lucht door zuidoostelijke stroming

De wind draait in de loop van komende nacht richting het zuidoosten, waardoor langzaam maar zeker warmere lucht naar ons land wordt aangevoerd. We moeten nog wel even wachten voor we hier iets van merken, want maandag en dinsdag is het nog aan de koele kant met maandag 10 tot 12 graden en dinsdag 13 tot 15 graden.

Vanaf woensdag doet de temperatuur een flinke sprong omhoog. Zowel woensdag als donderdag wordt het op veel plaatsen 18 tot soms wel 21 graden. Dit is aardig wat warmer dan normaal, want gemiddeld is het in de tweede week van oktober 14 of 15 graden. De kans dat we een temperatuurrecord gaan verbreken is overigens wel erg klein. Voor 16 oktober ligt dit record op 24,4 graden en dat werd gemeten in 2017.

Wordt het ook zonnig?

Als jij buiten wilt gaan genieten van deze heerlijke herfsttemperaturen, is woensdag je beste kans. Het weerbeeld ziet er dan namelijk vrij aangenaam uit. De dag verloopt droog, en ook de zon krijgt regelmatig kans om door de hoge bewolking heen te schijnen. Op donderdag is het daarentegen een stuk wisselvalliger en passeren er wat buien over het land. Ook de dagen erna blijft het wisselvallig. Houdt dus goed de regenradar in de gaten als je er die dagen op uit wilt trekken!

Hoe lang blijft het warm?

Na donderdag lopen de temperaturen weer iets terug, maar toch mogen we nog lange tijd van de relatief warme temperaturen genieten. Tot en met het begin van de nieuwe week liggen de maxima tussen 16 en 19 graden, wat nog altijd zacht is voor de tijd is van het jaar.

Vera Buis

Vera Buis

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven