Dit wordt het weer bij de 4Daagse Nijmegen

15 juli 2024, 10:40

Wandelen
Doorkomst 4Daagse in Mook. Foto uit het archief van Hans Wildeboer

De grootste wandeltocht van Nederland staat op het punt van beginnen. Moet de poncho mee of is extra insmeren aan te raden. In dit artikel kijken we naar het weer tijdens de 4Daagse en dan weet je ook of het droog blijft.

Het weerbeeld ziet er deze week over het algemeen goed uit voor de vele wandelaars. Op deze maandag schijnt de zon volop en is het warm met temperaturen rond 25 graden. Prima weer om je startbewijs op te halen op de wedren. Vanavond neemt wel de bewolking toe en later vanavond en vannacht trekken buien over Nijmegen en daarbij is ook onweer mogelijk.

De verwachting voor de 4Daagse Nijmegen
De verwachting voor de 4Daagse Nijmegen

Dinsdag enkele buien, lokaal met onweer

Morgen, dinsdag, gaan de eerste lopers rond 4:00 uur in het donker van start. Het is dan een graad of 18, maar de eerste uren daalt het kwik nog naar 16 graden. Het is weer droog en in de ochtend breekt de zon soms door. Geleidelijk neemt de bewolking weer toe en tijdens de middaguren trekken enkele buien over de regio. Ook hierbij is onweer mogelijk. Het is ongeveer 20 graden en er staat een matige zuidwestenwind, windkracht 4. Stop een poncho en droge sokken in je rugzak.

In dit artikel van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) lees je tips wat te doen tijdens onweer.

Rest van de week droog en zonnig

Woensdag, de dag van Wijchen, kan de poncho uitblijven, want het blijft droog. De zon schijnt flink in het Land van Maas en Waal en het warmt op naar ongeveer 23 graden. De wind waait uit het westen en is zwak tot matig van kracht, windkracht 2 tot 3. Smeer je goed in, want de zonkracht is sterk met 5-6. De onbeschermde huid kan met 15-30 minuten verbranden en de zonkracht is het hoogst tussen 11 en 16 uur.

thumbnail 4dn-adv-moopmoop-weeronline

Donderdag is ook een fraaie wandeldag met volop zonneschijn. Er staat maar weinig wind uit het zuidoosten en het wordt nog wat warmer met temperaturen van 25-26 graden. Dit zijn hoge temperaturen voor de Koninginne-etappe over de Zevenheuvelen en drink genoeg water.

Lees ook: Tips bij wandelen in de hitte.

Warme slotetappe naar de Via Gladiola

Vrijdag, de laatste etappe via Cuijk weer terug naar Nijmegen laat het weerbeeld opnieuw veel zon zien. Bovendien wordt het zomers warm met temperaturen boven 25 graden. Mogelijk is het een graad of 28. Deelnemers en publiek moeten goed insmeren, want opnieuw is de zonkracht hoog en verbranding van de onbeschermde huid ligt op de loer.

Dit weerbericht is in samenwerking met de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN)

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven