Weekverwachting: zonnig en warm nazomerweer

15 september 2024, 12:11

Weekverwachting
Een mooie zonsopkomst. Foto: Chris Visscher

Vorige week hadden we te maken met fris en nat septemberweer. Deze week kunnen we een heel ander weertype verwachten. Het wordt een stuk warmer en zonniger. Wanneer dat precies is, lees je in deze weekverwachting.

Zonnig nazomerweer

Ondanks dat het de eerste dagen van de week al beduidend warmer is dan vorige week, gaat de nazomer pas vanaf woensdag echt van start. Het wordt dan flink zonnig en de temperatuur stijgt naar 23 of 24 graden. Ook donderdag en vrijdag kunnen we genieten van uiterst zonnig nazomerweer. Lokaal kan het zelfs zomers warm worden met temperaturen van 25 graden.

Noordoosten- tot oostenwind

De wind waait deze dagen uit het noordoosten tot oosten en is dagelijks matig van kracht. Als je dus een rondje gaat fietsen, dan zal je dit goed merken. Eind van de week wordt de wind geleidelijk minder krachtig.

Het wordt vanaf woensdag zonnig en warm. Wel staat er een matige noordoosten- tot oostenwind. Foto: Toon Boons
Het wordt vanaf woensdag zonnig en warm. Wel staat er een matige noordoosten- tot oostenwind. Foto: Toon Boons

Naast nazomer ook regen?

Voordat het zover is, zijn er maandag nog een aantal buien. De meeste buien trekken in de loop van de dag zuidoostwaarts weg. Alleen in Limburg kan het langere tijd bewolkt blijven met af en toe kans op een bui. In het noordwesten begint de dag overigens droog met opklaringen.

Prinsjesdag verloopt droog, maar er zijn wel vrij veel wolkenvelden, waardoor de zon het soms lastig heeft. De temperatuur stijgt naar 19 graden aan de kust tot 21 graden landinwaarts, wat het prima weer maakt voor buitenactiviteiten. Meer details over het weer lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Banner Whatsapp WOL

Manouk Vermeulen

Manouk Vermeulen

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven