Kans op buien tijdens de GP van de Verenigde Staten

16 oktober 2024, 11:42

Sport
In 2023 won Max Verstappen de race in Austin. Foto: redbulcontentpool.com / Mark Thompson / Getty Images

Na een rustperiode van een aantal weken staat komend weekend weer een race in de formule 1 op het programma. De coureurs zijn voor de tweede keer dit jaar in de Verenigde Staten. Nadat eerder dit jaar al in Miami werd geracet, staat dit weekend de race in Austin, Texas op het programma op het Circuit of the Americans.

De F1 Grand Prix van de Verenigde Staten vindt dit weekend plaats en is negentiende race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste vrije training en de sprint shoot-out plaats en op zaterdag is dan de sprintrace en vervolgens de kwalificatie. De race zelf is op zondag om 21:00 uur Nederlandse tijd.

Droge sprintkwalificatie

De eerste vrije training is vrijdagavond 19:30 uur Nederlandse tijd. In Austin is het zeven uur vroeger en de vrije training vindt kort na het middaguur plaats. De sprintkwalificatie is aan het eind van de avond Nederlandse tijd en in Austin is het 16:30 uur. Het is dan droog en de zon schijnt flink. De temperatuur ligt rond 29 graden en er waait een meest matige zuidoostenwind.

De weersverwachting voor de Grand Prix F1 in Austin, VS
De weersverwachting voor de Grand Prix F1 in Austin, VS

Buienkans tijdens (sprint)race en kwalificatie

Op zaterdag is de sprintrace om 20:00 uur Nederlandse tijd en de kwalificatie is 4 uur later. Om 13:00 uur en 17:00 uur plaatselijke tijd schijnt de zon geregeld, maar er is ook kans op een lokale bui. Of de buien ook daadwerkelijk het circuit aandoen moet nog worden afgewacht.

Zondag is de race en deze vindt om 14:00 uur Amerikaanse tijd plaats. In ons land is het dan 21:00 uur. Opnieuw is kans op enkele buien, maar er zijn ook perioden met zon.

Ook in Mexico kans op buien

Volgende week gaat de Grand Prix verder met de race in Mexico. Ook dan is kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar ongeveer 24 graden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven