Festivalweer: dit wordt het weer tijdens Zwarte Cross en Tomorrowland

16 juli 2024, 11:55

Festivals
Tijdens de eerste dagen van de Zwarte Cross wordt het vrij zonnig en zomers warm. Foto: Willy Bonnink-Naves

Dit weekend staan er verschillende festivals op het programma, waaronder de Zwarte Cross en Tomorrowland. Hoe warm wordt het en is er kans op buien? In dit artikel lees je welk festivalweer je kunt verwachten.

Prima start zwarte cross

De Zwarte Cross is een van de grootste muziekfestivals van Nederland en de grootste motorcross ter wereld. Er komen jaarlijks ruim 200.000 bezoekers op af. Donderdag is de openingsdag en dan staat er droog zomerweer op de planning. In de middag stijgt de temperatuur naar 27 graden en wordt het vrij zonnig. Vrijdag kunnen bezoekers evengoed rekenen op droog zomerweer. Dan schijnt de zon flink en wordt het 29 graden. In de nacht liggen de minima tussen 14 en 16 graden.

Zonbescherming

De zon schijnt met zonkracht 6, wat betekent dat een onbeschermde huid binnen 15 tot 25 minuten kan verbranden. Zorg ervoor dat je je regelmatig insmeert en dat je af en toe de schaduw opzoekt. Daarnaast is het met temperaturen tussen 27 en 29 graden echt warm, dus zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt.

Warm en zonnig festivalweer! Foto: Adobe Stock / kleberpicui
Warm en zonnig festivalweer! Foto: Adobe Stock / kleberpicui

Lees ook: dit is de kracht van de zon

In het weekend toenemende kans op buien

Dit weekend gaan we geleidelijk over van droog en zomers warm weer naar een iets koeler weertype met meer buien. Zaterdag verloopt grotendeels droog, maar eind van de dag neemt de kans op enkele buien toe. Toch stijgt de temperatuur overdag naar 29 graden. Je moet dus ook zaterdag letten op de zon en zorgen dat je genoeg drinkt. Zondag is de kans op buien groter en wordt het met 24 graden minder warm dan de dagen ervoor. Check onze regenradar om te zien wanneer jij je poncho nodig hebt.

Banner 400x400 WOL-nieuwsbrief

Lees ook: dit is de beste kleding op een festival

Tomorrowland start droog

Tomorrowland is een grootschalig dance-festival dat jaarlijks wordt gehouden in het Belgische Boom nabij Antwerpen. Ook hier verlopen de donderdag en vrijdag droog, waarbij op vrijdag de zon vaker schijnt dan op donderdag. De middagtemperatuur ligt tussen 26 en 29 graden. In de nacht is het met 13 tot 15 graden echt wel een stuk koeler.

Het weekend start droog met zon en temperaturen richting 30 graden, maar zaterdagavond en in de nacht naar zondag stijgt de kans op regen- en onweersbuien. Zondag wordt het vervolgens minder warm, met maxima die tussen 21 en 23 graden uitkomen. Ook is het wisselvallig met van tijd tot tijd buien. Op onze regenradar kun je zien of het ook bij jou gaat regenen.

Manouk Vermeulen

Manouk Vermeulen

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven