Code rood in Zuid-Frankrijk door zware regenval

17 oktober 2024, 20:20

Overstromingen
Overstromingen in Zuid-Frankrijk, in de stad Givors. Foto: Jean-Philippe Ksiazek / AFP / ANP.

In het zuidoosten van Frankrijk is in zes departementen code rood afgegeven wegens zware regenval, melden Franse media. Het centrum van de plaats Annonay staat al vrijwel volledig onder water door het snel stijgende water van de rivieren.

Het hoogste waarschuwingsniveau voor overstromingen is afgegeven in de departementen Ardèche, Loire, Haute-Loire, Rhône, Lozère en Alpes-Maritimes. Hoosbuien en onweer zorgen in korte tijd voor snel stijgend water. Regionaal valt vandaag meer dan 100 mm neerslag.

Lokaal 400 mm regen in een paar dagen tijd

De voorgaande dagen is ook al erg veel regen gevallen. In bergdorp Mont Aigoual is in totaal al ruim 300 mm gevallen en zijn zeer zware windstoten van meer dan 120 km per uur gemeten. In totaal kan op de natste plaatsen meer dan 400 mm vallen. Vrijdag neemt de regen af en in het weekend wordt het overwegend droog.

Lees ook: Hierdoor is veel regen in de bergen zo gevaarlijk

Nieuwszender BFMTV deelt beelden van de rivier Déôme in Annonay waarbij een auto wordt meegesleurd. De scholen en kinderdagverblijven in de plaats zijn dicht en het openbaar vervoer in alle zes regio's is verstoord. Ook de snelweg A47 staat onder water. Er zijn geen berichten over slachtoffers.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven