Zeer warm slot 4Daagse Nijmegen

18 juli 2024, 13:15

Wandelen
Fraaie zonsopkomst bij de 4Daagse. Foto: Paul Beckers.

De 4Daagse is in volle gang en in dit artikel kijken we vooral naar het weer op donderdag en vrijdag met de finish op de Via Gladiola. Ga je deelnemers aanmoedigen of loop je mee? Lees dan snel verder.

Op deze woensdag, de dag van Wijchen, komt lokaal een bui voor, maar vaak is het droog en vanmiddag breekt de zon regelmatig door. De temperatuur stijgt naar 23 graden en waait een matige westenwind.

De verwachting voor donderdag en vrijdag bij de 4Daagse
De verwachting voor donderdag en vrijdag bij de 4Daagse

Warme etappe over de Zevenheuvelen

Als de deelnemers morgenvroeg beginnen aan de derde wandeldag naar de Zevenheuvelen is het droog. Hier en daar komen mistbanken voor en de zonsopkomst zal er dan ook zeer fraai uitzien. Om 6:00 uur is het een graad of 13.

De zon is ook overdag van de partij, maar er zijn ook sluierwolken en in de middag verschijnen stapelwolken. Er staat maar weinig wind en het wordt zomers warm met temperaturen tot 26 graden.

Het is dan ook belangrijk om voldoende te drinken. In dit artikel van de Koninklijke Nederlandse Wandelbond (KWbN) lees je hoe je dat als wandelaar doet.

thumbnail 4dn-adv-moopmoop-weeronline

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

Vrijdag is de vierde en laatste wandeldag met als aankomst op de Via Gladiola. Het wordt een zeer warme etappe met uitbundige zonneschijn en hele hoge temperaturen. Het kwik stijgt naar 29 graden, maar in de binnenstad van Nijmegen kan het tropisch warm zijn.

Door de zeer hoge temperaturen heeft de organisatie besloten om de laatste etappe met 10 km in te korten. Deelnemers aan de 50 km lopen de 40 km, de 40 km wordt ingekort naar de 30 km en de deelnemers aan de 30 kilometer lopen 20 km. Hier lees je tips voor wandelen in de hitte.

Ga je naar de Via Gladiola dan is het één groot feest en vergeten de deelnemers de blaren en spierpijn. Drink niet alleen voldoende, maar smeer je ook goed in. De zonkracht is 6 en dat betekent dat de onbeschermde huid met een kwartier kan verbranden.

Dit artikel is in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Wandelbond (KWbN)

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven