Weekendweer: blijft het zacht?

18 oktober 2024, 07:30

Weekendverwachting

Het is deze dagen vrij zacht voor de tijd van het jaar, maar de paraplu komt zo nu en dan goed van pas. Of het in het weekend ook zacht blijft en of je regen kunt verwachten, vertellen we je in onze nieuwste weekendverwachting.

Vandaag is het zacht voor de tijd van het jaar met in het westen veel bewolking en in de ochtend tijdelijk wat regen. In het oosten schijnt af en toe de zon. Wat voor temperaturen we daarbij verwachten lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Regionaal wat regen, soms ook zon

In het oosten is het bewolkt en kunnen we in de ochtend perioden met regen verwachten. In het westen en mogelijk ook het midden van het land is het droog. Er zijn veel wolkenvelden en zo nu en dan schijnt in het westen even de zon. Bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten wordt het 15 tot 17 graden. In de middag blijft het in het oosten vaker droog, al kan nog wel een enkele bui voorkomen.

Op de tweede weekenddag lijkt het een lange tijd droog te blijven. Vooral in de ochtend zijn enkele opklaringen mogelijk, maar geleidelijk wordt de bewolking vanuit het westen weer dikker. Daarbij staat een meest matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Het wordt 16 tot 18 graden. De paraplu hebben we pas in de avond nodig. Vooral in het westen kan dan wat (lichte) regen vallen. In het oosten blijft het mogelijk droog. In het westen wordt de wind matig tot vrij krachtig en aan de noordwestkust kan het tijdelijk hard waaien.

Volgende week opnieuw zacht

Maandag begint mogelijk vrij nat als een regengebied over het land trekt. De dagen daarna nemen de neerslagkansen snel af en zou het zomaar een paar dagen geheel droog kunnen blijven. De temperatuur blijven aan de hoge kant voor de tijd van het jaar met maxima die dagelijks boven de 15 graden uitkomen. Als het zonnetje daarbij schijnt is het heerlijk najaarsweer.

Banner Whatsapp WOL

Videothumb: Willy Bonnink-Naves

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven