Warme Dam tot Damloop start zonnig

19 september 2024, 07:15

Sport
Hardlopers bij laagstaande zon. Foto: Adobe Stock/pavel1964

De deelnemers van de Dam tot Damloop krijgen in het weekend te maken met warm weer. Lees hoe warm het wordt en wat de kans op buien is.

Het wordt zaterdag heerlijk weer tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. De zon schijnt flink en in de middag wordt het 23 graden. Met niet zo veel wind is het heerlijk wandelweer. De vroege starters beginnen hun wandeltocht met een graad of 12 en blijf jij tot het einde in het Burgemeester In ’t Veldpark voor de afterparty, dan is het nog een graad of 14.

Nog een tijd droog

Zondag wordt het opnieuw warm met 22 of 23 graden. De zon schijnt, maar er zijn ook velden hoge bewolking die de zon wat temperen. In de loop van de middag ontstaan in het zuiden van het land enkele regen- en onweersbuien. In de regio van Amsterdam blijft het in de middag waarschijnlijk droog, maar door de buien in het zuiden kan het wel geheel bewolkt raken. In de avond maakt ook Amsterdam kans op een bui.

Vorig jaar grotere verschillen

Vorig jaar was het tijdens de Dam tot Damloop op zaterdag nog warmer met veel zon en 24,5 graden. De zondag verliep juist kouder met 18,6 graden. De zon liet zich toen nauwelijks zien en in de ochtend kwamen buien voor.

Banner 400x400 WOL-nieuwsbrief

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven