Festivalweer: dit wordt het weer bij Down The Rabbit Hole

02 juli 2024, 10:10

Festivals
Het festivalseizoen is in volle gang. Foto: Adobe Stock / DisobeyArt

Komend weekend staan weer veel festivals op het programma en dan rest ons natuurlijk de vraag; wordt het lekker festivalweer of moet jij rekening houden met een modderig festivalterrein? Het antwoord lees je hier.

Eén van de grotere festivals van aankomend weekend is Down The Rabbit Hole. Afgelopen week werd al bekend dat het festival maatregelen ging nemen door de heftige regenval van de afgelopen maanden. Twee weken geleden nam Pinkpop dezelfde maatregel ook al. Inmiddels is door de organisatie bekendgemaakt dat er toch gewoon geparkeerd kan worden. Je hoeft dus niet meer met de pendelbus vanaf station Nijmegen te komen.

Natte aanloop

Donderdag gaat het terrein voor de festivalgangers al open en de aanloop naar het festival verloopt helaas vrij nat. Tot donderdag wordt in Beuningen flink wat regen verwacht. Alle details over het weer de komende dagen lees je hier. Het is dan ook niet uitgesloten dat het festivalterrein wat modderig kan zijn bij het opzetten van jouw tent.

Lees ook: zo overleef je een modderfestival

Prima festivalweer

Het echte feest barst vrijdag pas los. Voor nu lijkt het erop dat een groot gedeelte van donderdag en vrijdag droog verlopen en dat is dan wel weer positief. Lokaal is een enkel buitje niet uitgesloten, maar grote hoeveelheden zijn zeker niet aan de orde. De droge momenten overheersen en als het zonnetje even schijnt is het al snel heerlijk festivalweer! De temperatuur blijft wel wat achter voor de tijd van het jaar. Het wordt slechts een graad of 19. Daarmee hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat het te heet wordt in jouw tent. Normale waarden voor Beuningen in begin juli liggen rond 23 graden.

In het begin van het weekend nemen de neerslagkansen weer toe. Voor nu lijkt het erop dat zaterdagochtend enkele stevige buien over de regio trekken. De timing is dan wel weer gunstig, aangezien de buien overtrekken in de ochtend voordat het festivalterrein weer opengaat. De exacte koers en timing van de buien is echter nog onzeker, houd onze berichtgeving en radar in de gaten als jij het droog wilt houden.

Zondag lijkt de beste dag te worden. De neerslagkansen zijn laag en ook de zon lijkt flink wat uren te maken. De temperatuur valt met 21 graden weer wat hoger uit en dan is het eigenlijk op en top festivalweer. Het wordt niet zonovergoten, maar als het zonnetje even schijnt kan je in deze tijd van het jaar snel verbranden. Zorg er dus voor dat jij je zonnebrandcrème niet vergeet!

Lees ook: dit is de kracht van de zon

Hoogste temperaturen in het binnenland

De overige festivals die dit weekend in ons land op het programma staan kunnen rekenen op vergelijkbare weersomstandigheden. Zondag lijkt overal de beste dag te worden met flink wat ruimte voor de zon. De dagen daarvoor zijn enkele lokale buien mogelijk, maar op de meeste plekken overheersen de droge momenten. Alleen zaterdag kunnen enkele stevige buien over het land trekken. De festivals in het binnenland zoals Awakenings, By the Creek en Wish Outdoor kunnen rekenen op temperaturen van ruimschoots 20 graden. Bij festivals die dit weekend worden gehouden in de kustgebieden wordt het niet veel warmer dan een graad of 18.

Ook bij Rock Werchter minder parkeerplekken

In België staat vanaf donderdag Rock Werchter op het programma wat bekend als één van de grootste rockfestivals van Europa. Ook hier zijn veel parkeerplaatsen gesloten door de extreem natte voorgeschiedenis. Het weerbeeld is hier niet heel veel anders. De droge momenten overheersen op de meeste dagen en het weerbeeld bestaat voornamelijk uit een mix van wolken en zon. De grootste buienkans is ook hier weggelegd voor zaterdagochtend. Aanvankelijk is het aan de koele kant met 18 of 19 graden, maar in het weekend loopt de temperatuur op naar een graad of 21.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven