Dit wordt het weer tijdens Pride Amsterdam

02 augustus 2023, 11:45

Festivals
Het wordt kletsnat tijdens Pride Amsterdam. Foto: Adobe Stock / ZoomTeam

Komend weekend staan weer veel festivals en evenementen op het programma. Het meest bekende evenement dat dit weekend plaatsvindt is de Pride in Amsterdam, maar ook de Sneekweek gaat zaterdag van start. Helaas blijft het wisselvallige weerbeeld van de afgelopen tijd volop aanwezig en dat is slecht nieuws voor de vele duizenden feestvierders.

Pride Amsterdam

De hele week vinden er in de hoofdstad vele feesten plaats omtrent Pride week, maar van fraai zomerweer is alles behalve sprake. Dagelijks is kans op buien, maar vooral vrijdag zijn er ook veel droge momenten waarbij het zonnetje schijnt. Dan is het zo slecht nog niet om er lekker op uit te gaan. Warm wordt het echter niet, zowel morgen als vrijdag wordt het hooguit een graad of 20.

Het hoogtepunt is natuurlijk de bekende Canal Parade op zaterdag 5 augustus. Vele honderdduizenden feestvierders trekken op deze dag naar de hoofdstad. Al deze feestvierders hopen natuurlijk op fraai zomerweer, maar dit lijkt helaas juist één van slechtste dagen te worden.

In de ochtend trekt een actief regengebied richting ons land en dit zorgt ervoor dat de dag ronduit grijs en regenachtig verloopt. Soms kan het flink doorplenzen en ook de wind is nadrukkelijk aanwezig. Slechts af en toe is er een kort droog intermezzo, maar de zon komt er dan niet tot nauwelijks aan te pas. Ook de temperatuur is vrij laag met hooguit een graad of 18. Kortom: een poncho en een dikke trui moet je niet vergeten.

Sneekweek

In Friesland begint zaterdag het bekendste zeilevenement van ons land. Van zaterdag tot en met donderdag vinden er dagelijks zeilwedstrijden plaats op het Sneekermeer en de Goëngarijpsterpoelen. In Sneek zelf vinden dagelijks vele verschillende (muziek)festiviteiten plaats.

Het weekend verloopt ook hier zeer wisselvallig met veel regen en een stevige wind. Ook onweer behoort tot de mogelijkheden en daarmee is het niet uitgesloten dat verschillende zeilwedstrijden niet door kunnen gaan. De temperatuur ligt hierbij rond een graad of 17 en dat is aan de lage kant voor de tijd van het jaar.

Ook tijdens de eerste helft van volgende week komen veel buien voor. Zo nat als komend weekend wordt het waarschijnlijk niet en er zullen ook meer droge momenten voorkomen. Vooral in de loop van volgende week ziet het er een stuk aangenamer uit. Vanaf woensdag nemen de neerslagkansen namelijk aanzienlijk af en ook de zon gaat dan vaker schijnen tevoorschijn. De temperatuur loopt hierbij op naar ruim 20 graden en met een zonnetje erbij is het dan heerlijk weer om te zeilen of van de festiviteiten te genieten.

Welllicht zijn dit beelden die we in de loop van volgende week te zien krijgen. Foto: Adobe Stock / Thomas
Welllicht zijn dit beelden die we in de loop van volgende week te zien krijgen. Foto: Adobe Stock / Thomas

Al met al een kletsnat festivalweekend

Ook elders in het land verloopt komend weekend ronduit wisselvallig. Of je nu op Dekmantel staat in Amsterdam of op Solar in Roermond, bijna dagelijks moet je rekening houden met een flinke bak water en vooral landinwaarts kan het ook af en toe onweren. Door de vele regen die er al is gevallen en ook nog op het programma staat is het aannemelijk dat veel festivalterreinen bezaaid zullen zijn met modder.

De temperatuur varieert hierbij van 17 tot 20 graden en dat is fris voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor begin augustus liggen tussen 20 en 25 graden. De festivals die vrijdag al beginnen kunnen wel nog rekenen op een wat aangenamere start. Zowel vrijdagmiddag als vrijdagavond zijn er namelijk flink wat droge en zonnige momenten. Ook in de loop van zondag wordt het vaker droger. Mogelijk eindigen sommige festivals dan nog met een fraai zonnetje.

Voor alle details omtrent het weer kun je terecht in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven