Weekendweer: verandering op komst!

20 september 2024, 07:35

Weekendverwachting

Deze week kunnen we vaak genieten van heerlijk nazomerweer. Ook het weekend begint fraai, maar er is verandering op komst. Dat lees je in dit weekendweerbericht.

Het is deze vrijdag ook al heerlijk nazomerweer. Het wordt een warme en zonnige dag. Meer over het weer van vandaag lees je in ons weerbericht Nederland.

Zaterdag krijgen we nog een fraaie nazomerdag. De zon schijnt uitbundig en het wordt 22 graden aan zee tot lokaal 25 in het zuiden en oosten. Daarmee kan het in het oosten en zuiden van het land nog één keer zomers warm worden. Er staat slechts een zwakke tot hooguit matige oostenwind, waardoor het nog wat warmer aanvoelt. Ideaal weer om nog eens lekker te zonnen of buiten te eten. Na zonsondergang (rond 19:40 uur) daalt de temperatuur wel snel onder 20 graden en zul je een jasje nodig hebben.

Weersomslag op eerste dag astronomische herfst

Zondag komt het fraaie nazomerweer geleidelijk ten einde. De dag begint nog wel met zonnige perioden en er trekt ook wat sluierbewolking over het land. In het zuiden komen enkele wolkenvelden voor. In de middag wordt de bewolking vanuit het zuiden dikker en stijgt in het zuiden en zuidwesten de kans op enkele buien. Om 14:44 uur begint de astronomische herfst en het weer past zich daar dus gelijk op aan.

Het wordt zondag nog wel een warme dag met maxima van 20-23 graden en er staat weinig wind. De temperatuur ligt dus nog altijd boven de normale waarde voor de tijd van het jaar. Gemiddeld is het eind september overdag een graad of 18.

In de avond breiden de buien zich nog wat uit over de zuidwestelijke helft van het land. Dat is de voorbode voor een wisselvallige week, waarin de middagtemperatuur daalt naar 17 graden.

Videothumb: Henk Voermans

Jaco van Wezel

Jaco van Wezel

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven