Astronomische herfst maakt einde aan nazomerweer

21 september 2024, 10:30

Tijd en seizoenen
Regen in de herfst. Foto: Corry van Dalen

Dit weekend kunnen we nog even genieten van warm nazomerweer. Morgen begint de astronomische herfst en kunnen we een weersomslag verwachten.

Wanneer de astronomische herfst morgenmiddag om 14:44 uur begint is het met 20 tot 24 graden nog warm buiten. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en in het zuiden en zuidwesten kunnen een paar buien ontstaan, mogelijk met onweer. In de avond raakt het overwegend bewolkt en zullen op meer plaatsen buien voorkomen.

Na het weekend krijgen we nog één warme dag, met in het binnenland 20 graden, maar de dagen daarna daalt de middagtemperatuur naar normale waarden van 15 tot 18 graden. De wind draait naar het zuidwesten en daarmee kunnen regengebieden vanaf de oceaan ons land makkelijk bereiken. Het wordt wisselvallig weer dus, maar tussendoor zijn er ook (korte) perioden met droog weer. En als de zon daarbij schijnt is het best aardig weer.

Vorig jaar begon herfst met nazomerweer

De astronomische herfst startte vorig jaar op zaterdag 23 september met wolkenvelden, buien en 16 tot 18 graden. Daarna volgde juist een serie droge dagen met af en toe flink wat zon. Daarbij werd het warm voor de tijd van het jaar met in de middag 19 tot 24 graden.

Banner 400x400 WOL-nieuwsbrief

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven