Dit is het weer tijdens de GP van Singapore

21 september 2024, 11:00

Sport
Max Verstappen tijdens de vrije training op het circuit van Singapore. Foto: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Morgen vindt de achttiende race van dit Formule 1 seizoen plaats. De race wordt gehouden op het bekende stratencircuit van Singapore. Dat het erg warm wordt is geen verrassing, maar houden de coureurs het droog?

De race van Singapore is één van de zes nachtraces binnen de Formule 1. In 2008 werd hier zelfs de allereerste nachtrace gehouden. Racen in het donker vormt een extra uitdaging en vooral zichtomstandigheden spelen dan ook een belangrijke rol. Kunnen de coureurs regen verwachten?

Stevige buien in de regio

Singapore heeft te maken met een tropisch klimaat, waardoor het vaak geteisterd wordt door stevige onweersbuien. Ook dit weekend liggen rondom de stad zware buien op de loer. Vooralsnog lijken deze buien niet richting Singapore te bewegen, waardoor zowel de kwalificatie van vanmiddag als de race van morgen waarschijnlijk droog zullen verlopen. Toch kan altijd lokaal een bui ontstaan, dus de kans op regen is niet geheel uitgesloten.

Het weer tijdens de Grand-Prix in Singapore.
Het weer tijdens de Grand-Prix in Singapore.

Warm en benauwd

Het tropische klimaat zorgt er wel voor dat het erg warm benauwd zal zijn op het circuit. De race vindt plaats om 8 uur 's avonds lokale tijd, waardoor het al enigszins is afgekoeld. Toch zal het met 29 graden nog steeds erg warm aanvoelen, zowel voor de coureurs als voor de toeschouwers.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com.

Vera Buis

Vera Buis

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven