weeronline

Felle zon tijdens F1-weekend in Mexico

23 oktober 2024, 12:20

Sport
F1 Grand Prix van Mexico, Autodromo Hermanos Rodriguez, 2023 in Mexico-stad. Foto via redbullcontentpool.com / Mark Thompson/Getty Images

Doordat Mexico-stad op meer dan 2000 meter boven zeeniveau ligt is de zon extra fel. Midden op de dag schijnt de zon met zonkracht 10. Je kan dan binnen 10 minuten verbranden. Meer details over het weer bij de GP van Mexico lees je in dit artikel.

Komend weekend vindt de Grand Prix van Mexico plaats. Het tijdverschil met Mexico is 7 uur en er wordt daar in de middag geracet. Dit betekent dat voor ons de trainingen, kwalificatie en race in de avond of aan het begin van de nacht zijn. De race op zondag start om 21:00 uur Nederlandse tijd.

WOL Formule 1 3daagse Mexico

Zonnig en droog

Vrijdag en zaterdag is het zonnig en droog in Mexico-stad. De middagtemperatuur ligt rond 23 graden en aan het begin van de middag is de zon erg fel. Zonkracht 10 wordt zelfs tijdelijk bereikt en zonder zonnebrandcrème kan je dan al binnen 10 minuten verbranden.

Zondag wat meer wolken, vlagerige wind

Tijdens de racedag is het niet onbewolkt, maar zijn er wel zonnige perioden. Helemaal uitgesloten is een bui niet, maar de buienkans is wel erg klein. Het wordt circa 22 graden bij een matige noordoostenwind. Deze wind is bovendien vlagerig wat mogelijk op sommige stukken van het circuit hinderlijk kan zijn voor de coureurs.

Lees ook: De invloed van het weer op de Formule 1

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven