Droge en zonnige race in Zandvoort

24 augustus 2024, 10:55

Sport
Formule 1 GP Zandvoort in 2021. Foto: Boris Streubel / Getty Images via Red Bull Content Pool

Tijdens het GP weekend van Zandvoort speelt het weer een belangrijke rol. Vrijdag stond er veel wind en zaterdagavond komt het tot buien. Houden we het zondag tijdens de race droog?

Zondag kunnen we op een zonnig weerbeeld rekenen. Het is wel een stuk minder warm dan op zaterdag met maxima rond 19 graden. Hiermee is het aan de koele kant voor de tijd van het jaar. Bovendien staat er soms een stevige wind uit het westen tot zuidwesten, windkracht 4 of 5. De wind laat het nog wat minder warm aanvoelen.

Uit de wind en in het zonnetje is het overigens wel heerlijk weer. Er wordt zonkracht 4 verwacht en dat betekent dat je huid na 30 tot 40 minuten kan verbranden. Naast een (warme) trui komt zonnebrandcrème dus ook goed van pas als je van plan bent om naar Zandvoort te gaan.

Weer tijdens de race van Zandvoort.
Weer tijdens de race van Zandvoort.

Zaterdag later in de middag en avond (stevige) buien

Zandvoort heeft zaterdag met vrij veel bewolking te maken, soms schijnt de zon en af en toe kan het (licht) regenen. In de loop van de middag stijgt de kans op buien. Het is nog maar de vraag of het tijdens de kwalificatie tot buien komt. Mogelijk trekken de buien pas na de kwalificatie over het circuit van Zandvoort. Dit kunnen stevige buien zijn met kans op onweer en forse windvlagen, al is de kans op deze felle onweersbuien landinwaarts wel een stuk groter dan in Zandvoort. Voor de buien uit kan het nog 25 graden worden bij een matige tot vrij krachtige zuidenwind. Als de buien zijn gepasseerd draait de wind naar het westen.

Lees ook: Dit is de invloed van het weer op Formule 1.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven