Warm slot van augustus op komst

24 augustus 2024, 07:30

Hitte
Mensen genieten op terras café restaurant van zonnig en warm zomerweer. Foto: Ton Wesselius

We gaan inmiddels alweer richting de maand september en we hebben tot nu toe een zomer achter de rug waar niet iedereen even blij mee was. Toch zijn er ook genoeg mensen die het helemaal geen slechte zomer vonden. Voor één van deze groepen is er goed nieuws, want volgende keer keert het warme zomerweer terug!

Dit weekend zijn de verschillen erg groot in ons land. Zaterdag hebben we tijdelijk te maken met zeer hoge temperaturen, gevolgd door onweersbuien die potentieel echt stevig uit kunnen pakken. Zondag verloopt daarentegen zo goed als droog en ronduit zonnig, maar wordt het niet veel warmer dan een graad of 20. Alle details over het weer van dit weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Aangenaam zomerweer op komst

De nieuwe week gaat vervolgens van start met aangenaam buitenweer. Maandag is lokaal nog wel een enkele bui mogelijk, maar de droge momenten overheersen en ook de zon breekt geregeld door. Met maxima van 20 tot 23 graden is het nog niet heel warm, maar wel vrij gebruikelijk voor de tijd van het jaar.

Zomers tot lokaal tropisch warm

Vanaf dinsdag waait de wind uit oostelijke richtingen, waardoor warme en droge lucht naar ons land wordt aangevoerd. Dinsdag wordt het op veel plaatsen in het binnenland al zomers warm en in het zuidoosten kan het 27 graden worden. Woensdag en donderdag lijken de warmste dagen van de week te worden met in bijna heel het land zomerse temperaturen van ruim boven de 25 graden. In het oosten en zuidoosten kunnen de thermometers lokaal zelfs een keer 30 graden aanwijzen.

Zelfs de zwembaden zullen volgende week ongetwijfeld weer druk bezocht worden. Foto: Paul Hermans
Zelfs de zwembaden zullen volgende week ongetwijfeld weer druk bezocht worden. Foto: Paul Hermans

De hoge temperaturen gaan veelal gepaard met veel zon en weinig wind. Het voelt dan echt op en top zomers aan en het is dan ook heerlijk weer om bijvoorbeeld verkoeling te zoeken bij een meertje bij jou in de buurt.

Hoelang houdt het aan?

Na donderdag is de temperatuurverwachting erg onzeker. De kans is groot dat de temperatuur flink inlevert en we te maken krijgen met een licht wisselvallig weerbeeld met een mix van zon, wolken en af en toe buien. Er is echter ook nog een kans dat het warme weer zich de rest van de week voortzet. Dan zouden misschien zelfs regionale hittegolven in zicht komen, alhoewel dit nog veel te ver weg en dus te onzeker is.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven