weeronline

Weekendweer: aanhoudend zacht, maar ook zon?

25 oktober 2024, 07:15

Weekendverwachting

We krijgen komend weekend wederom te maken met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, maar wordt het daarbij ook zonnig of moeten we de paraplu erbij pakken?

We zitten midden in de herfst en dat is goed te merken. De natuur oogt deze dagen steeds kleurrijker en de ochtenden verlopen soms een lange tijd grijs. Die grijze ochtenden zijn komend weekend ook weer iets om rekening mee te houden, maar deze vrijdagochtend valt dat mee. Hoe de dag verder verloopt lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Bijzonder zacht

Zaterdag begint vooral in de noordelijke helft van het op uitgebreide schaal met mist of nevel. In het zuiden komt de zon in de ochtend al snel tevoorschijn, maar in het noorden kan het aanzicht een tijd grijs blijven. Regionaal kan de mist hier zelfs tot in de middag blijven hangen, en dat zou niet de eerste keer zijn deze week. Dit is overigens zeker niet ongebruikelijk in de herfstmaanden.

Lees waarom het juist in de herfst zo vaak mistig is.

In de middag staat vervolgens een droog en vrij zonnig weerbeeld op het programma. Daarbij wordt het bijzonder zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 17 graden in het noorden tot lokaal 21 graden in het zuidoosten. Hierbij staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. Al met al heerlijk weer om lekker naar buiten te gaan voor een mooie herfstwandeling door de natuur.

Zondagochtend wat lichte regen mogelijk

In de nacht naar zondag komt wat meer bewolking voor en lokaal kan uit dikkere bewolking wat regen vallen. In de loop van de nacht kan bovendien wederom wat mist ontstaan. Koud wordt het zeker niet. De minima komen uiteindelijk uit tussen 8 en 11 graden.

Zondagochtend is wat regen, vooral landinwaarts, niet uitgesloten. Op de meeste plaatsen is het echter droog en regionaal komt opnieuw wat mist voor. In de loop van de ochtend breekt de zon steeds vaker door. De meeste zonuren zijn uiteindelijk bestemd voor het westen en zuiden van het land. De temperatuur levert iets in vergeleken met zaterdag, maar met maxima van 15 of 16 graden blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Eind oktober zijn waarden van 12 tot 14 graden gebruikelijk.

Banner Whatsapp WOL

In de nieuwe week rustig herfstweer

Maandag is het licht wisselvallig met af en toe zon, maar ook enkele buien. De dagen daarna is het overwegend droog herfstweer. Wat betreft zonneschijn is de weersverwachting onzeker. Er is kans op vrij zonnige dagdelen, maar ook kans op hardnekkige lage bewolking en mist. Dit heeft ook gevolgen voor de temperatuur. Tijdens een zonnige middag kan het gemakkelijk 15 graden worden, maar op een grijze dag komt de temperatuur een aantal graden lager uit.

Videothumb: Alex van den Akker

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven