Blijft het droog tijdens de GP van Nederland?

26 augustus 2023, 09:50

Sport

Vrijdag bleef het overwegend droog tijdens de vrije trainingen en regelmatig scheen de zon. Vandaag en morgen is de buienkans een stuk groter rondom regio Zandvoort. Wat voor weer de coureurs en toeschouwers precies kunnen verwachten lees je in dit artikel.

De Grand Prix van Zandvoort is begonnen en vele duizenden fans trokken gisteren al richting het circuit voor de eerste vrije trainingen. Vandaag staat de kwalificatie op het programma en morgen is het dan tijd voor de race. Als Max Verstappen weet te winnen is het de derde keer op rij dat de Limburger de GP in eigen land weet te winnen.

Mogelijk natte baan tijdens de kwalificatie

Vandaag trekken enkele buien over het land. De meeste buien zijn weggelegd voor de kustgebieden en dat is dan ook precies de regio waarin Zandvoort zich begeeft. Zowel tijdens vrije trainingen als de kwalificatie is de kans op buien groot op het circuit. Tussen de buien door is er af en toe wel een droog intermezzo, maar kort daarna kan het weer snel gaan regenen. Een klap onweer is ook niet helemaal uitgesloten. De coureurs moeten dus rekening houden met mogelijk een flink natte baan. In de loop van de middag en in de avond is het droog in Zandvoort. De kans op buien is tijdens de kwalificatie dus iets kleiner.  De temperatuur stijgt uiteindelijk naar een graad of 20 bij een meest matige wind uit het zuidwesten.

Lees ook: dit is de invloed van het weer op de Formule 1.

Zondag: buienkans neemt af gedurende de dag

Op de dag van de race staan er wederom buien op het programma in ons land. Voor Zandvoort zijn de meeste buien waarschijnlijk weggelegd voor de ochtenduren en de eerste helft van de middag. Gedurende de dag neemt de buienkans iets af en er bestaat een kans dat de race, die om 15:00 uur van start gaat, geheel droog verloopt. Toch blijft een bui zeker niet uitgesloten.

WOL Weerbericht Racingnews365 NL-100
WOL Weerbericht Racingnews365 NL-100

De teams zullen dan ook de regenradar goed in de gaten moeten houden om te kijken of ze het droog houden. De temperatuur valt met een graad of 19 een graadje lager uit dan op zaterdag. De wind blijft veelal matig van kracht en komt uit westelijke richtingen. Sporadisch breekt de zon even door en dan is het voor de toeschouwers prima toeven op de tribunes.

Alles over het weer in de rest van het land lees je in ons uitgebreide weerbericht.

 Wil je ook notificaties krijgen als het gaat regenen in Zandvoort? Download dan onze Buienalarm app in de Android Play Store of Apple App Store en ontvang de beste radar en regennotificaties! 

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven