weeronline

Dit is het weer tijdens de Grand-Prix van Mexico

26 oktober 2024, 11:00

Sport
Sergio Perez in de avondzon tijdens de vrije training op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Dit weekend staat alweer de twintigste race van dit Formule 1 seizoen op het programma. Ditmaal vindt de race plaats op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Het belooft een zonnige dag te worden op het Mexicaanse circuit, en als toeschouwer kun je dan ook maar beter niet je zonnebrand vergeten. Alle details over het weer tijdens de Grand-Prix van Mexico lees je in dit artikel.

Mexico-Stad is één van de hoogstgelegen hoofdsteden ter wereld: de stad ligt namelijk een ruime 2200 meter boven zeeniveau. Hierdoor is het klimaat van Mexico-Stad een stuk gematigder dan andere, lager gelegen delen van Mexico. Extreem warm wordt het dus niet. Tijdens de race, die om 21.00 Nederlandse tijd begint, ligt de temperatuur rond een aangename 22 graden.

Het weer tijdens de Formule 1 Grand-Prix van Mexico.
Het weer tijdens de Formule 1 Grand-Prix van Mexico.

Hoge zonkracht

De grote hoogte van de stad zorgt er daarentegen wel voor dat de zonkracht een stuk hoger is dan elders. Zelfs in de herfstmaanden kan de zonkracht nog UV-index 10 bereiken. Tijdens de race schijnt de zon volop, wat betekent dat je al in 10 minuten kunt verbranden. In combinatie met de gematigde temperatuur kan dit erg verraderlijk zijn. Ben jij toeschouwer bij de Grand-Prix van Mexico? Vergeet je dan niet goed in te smeren!

Vlagerige wind

Tijdens de race waait een matige noordenwind, die af en toe wat kan aantrekken. Hier en daar kan dit de coureurs wat gaan tegenwerken, maar verder hoeven zij zich weinig zorgen te maken over het weer. Vooralsnog lijkt de kans op buien namelijk erg klein. Benieuwd wat voor invloed het weer heeft op de Formule 1? Je lees alle details in dit artikel.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com.

Vera Buis

Vera Buis

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven