Regen tijdens openingsceremonie Olympische Spelen in Parijs

26 juli 2024, 11:03

Sport
De eifeltoren tijdens de Olympische Spelen. Foto: ANP/EPA/ALI HAIDER

Het is regenachtig tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs vrijdagavond. Het koelt een paar graden af, maar het blijft wel zo goed als windstil.

De ceremonie begint rond 19.30 uur met een 6 kilometer lange botenparade over de Seine. Overdag en in de avond overheerst de bewolking en tijdens de openingsceremonie valt regen of motregen. De temperatuur daalt van 22 graden om 19.00 uur naar 19 of 20 graden aan het eind van de avond. Waaien doet het niet of nauwelijks.

Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong dragen namens Nederland de vlag tijdens de ceremonie. Zij staan samen met 68 Nederlandse medesporters, hun begeleiders en de Peruaanse atleten op een boot. Zij varen voor een publiek van ruim 300.000 mensen op de tribunes langs de Seine naar het Trocadéro bij de Eiffeltoren.

Ook zaterdag regent het vaak en is het zo'n 20 graden. Vanaf zondag is het een aantal dagen droog en zonnig in Parijs. Zondag is het 25 graden, vanaf maandag wordt het een aantal dagen tropisch warm met 31 tot 34 graden. Vanaf woensdag neemt de buienkans weer toe en is het met 25 graden ook weer iets minder warm.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven