Droge en zonnige omstandigheden tijdens F1 in Mexico

28 oktober 2023, 11:48

Sport
Donkere wolken trekken weg, dit weekend schijnt de zon flink in Mexico. Foto: Redbullcontentpool.com / Mark Thompson / Getty Images

Dit weekend is Mexico-Stad het strijdtoneel voor de Formule 1. Wereldkampioen Max Verstappen heeft zowel de eerste als de tweede vrije training al gewonnen. Ook tijdens de kwalificatie en de race van morgen zal hij weer voor de punten gaan. Aan het weer zal het niet liggen, want het blijft droog en de zon schijnt flink.

Op het hooggelegen circuit van Mexico, het Autódromo Hermanos Rodriquez ligt op maar liefst 2286 meter hoog, ziet het weerbeeld er prima uit. Het blijft zowel vandaag bij de laatste vrije training als bij de kwalificatie droog en ook morgen tijdens de race zelf is het droog.

De weersverwachting voor de race van zondag
De weersverwachting voor de race van zondag

De laatste vrije training is vanavond om 19:30 uur NL-tijd. In Mexico is het dan 11:30 uur en het weerbeeld laat dan flinke perioden met zon zien. Er staat maar weinig wind en het is 22 graden. Om 23:00 uur (NL-tijd) is de kwalificatie. In Mexico is het acht uur vroeger en als het startsein voor de kwalificatie wordt gegeven is het in Mexico 15:00 uur. De zon schijnt en het is 26 graden.

Droge en warme race

Morgen is de race en deze begint om 21:00 uur NL-tijd. In Mexico is het dan 13:00 uur en het weerbeeld laat dan flink wat zon zien en het blijft droog. Er staat niet meer dan een zwakke noordenwind. De temperatuur loopt op naar 27 graden. De coureurs en de toeschouwers moeten wel rekening houden met een zeer hoge zonkracht. Deze is 11 en de onbeschermde huid verbrand in 10 minuten.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven