Doden en gewonden door tyfoon Shanshan in Japan

29 augustus 2024, 12:00

Buitenland
Schade aan een dak na een tyfoon in Japan. Foto: Osaze / Adobe Stock

De tyfoon Shanshan heeft in het zuidwesten van Japan aan drie mensen het leven gekost, meerdere mensen raakten gewond.

De storm Shanshan in het zuidwesten van Japan brengt zware regen en harde wind met zich mee. Een kwart miljoen huishoudens kwamen zonder stroom te zitten, fabrieken sloten hun deuren en miljoenen mensen kregen het advies om te evacueren.

De tyfoon teisterde donderdagochtend de prefectuur Nagasaki. Gevreesd wordt dat het een van de sterkste stormen ooit in het gebied zal worden. In meerdere prefecturen kregen mensen het advies om hun huizen te verlaten. Naast de drie doden wordt één persoon vermist, raakten twee mensen ernstig gewond en liepen vijf anderen lichte verwondingen op, aldus een regeringsfunctionaris. Omroep NHK meldt zelfs 54 gewonden.

De storm bevindt zich donderdag boven het eiland Kyushu. "Aangezien de tyfoon langzaam beweegt, kan de hoeveelheid regenval nogal groot uitvallen", zei kabinetslid Yoshimasa Hayashi op een persconferentie. De tyfoon zal naar verwachting pas over een paar dagen voorbij zijn op het eiland, waarna Shanshan verder trekt richting het centrum en oosten van het land. Dit weekend komt de storm ook richting de hoofdstad Tokio.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven