Festivalweer: dit wordt het weer tijdens Pride Amsterdam, Solar en Sneekweek

30 juli 2024, 13:00

Festivals
Bij de Pride breekt tijdens droge perioden regelmatig de zon door. Foto: AdobeStock / Vladimir

Tijdens het eerste weekend van augustus staat de Amsterdam Pride op de planning. Daarnaast vindt in Roermond het jaarlijkse Solar festival plaats en gaat zaterdag de 87e Sneekweek van start. In dit artikel lees je of je zomers weer kan verwachten bij deze evenementen.

Kans op buien tijdens het Pride weekend

De Queer & Pride Amsterdam heeft al de hele week buitenevenementen op de planning staan. Zo zijn er verschillende feesten op de Amsterdamse straten en pleinen. Donderdag is het heerlijk weer voor een buitenfeestje. In de ochtend is er kans op een enkele bui maar het grootste deel van de dag blijft het droog. Daarbij is er een mix van wolken en zon en wordt het zo’n 24 graden. Vrijdag wordt het nog iets warmer, zo’n 25 graden, met veel ruimte voor de zon. In de nachten kan het met 14 graden wel fris aanvoelen.

Tijdens de beroemde botenparade op zaterdagmiddag is het verstandig om een poncho mee te nemen, want mogelijk trekken enkele buien over. Toch overheersen vooral de droge perioden. Tijdens droge perioden kan worden genoten van de zon die doorbreekt en dan is het prima weer om buiten te zijn. Het wordt ongeveer 22 graden. Ook bij de afsluiting van de Pride op zondag komen enkele buien voor. Tussen de buien door is er een mix van wolken en zon bij opnieuw zo’n 22 graden. Houd onze radar in de gaten om te zien wanneer het droog is.

Onweer bij de start van Solar, later meer zon

Donderdag begint het Solar Weekend in Roermond. Tijdens de opening van dit festival liggen de maxima rond 25 graden. Daarbij kunnen wel enkele flinke buien voorkomen en ook een klap onweer is niet uitgesloten. In de loop van de nacht neemt de kans op buien iets af en dan wordt het steeds langer droog. Vrijdag is een enkele bui nog wel mogelijk, maar het grootste deel van de dag blijft het droog. Tussen de buien door is er ruimte voor de zon. Met zo’n 26 graden is het dan heerlijk festivalweer. Zorg dat je je goed insmeert want in de volle zon kan je huid binnen 15 minuten al verbranden.

Hier lees je 10 tips om niet te verbranden.

Zaterdag en zondag bestaat het weerbeeld uit een mix van wolken en zon. Af en toe kunnen buien overtrekken, maar de droge perioden overheersen. Zaterdag wordt het 25 graden en zondag 23 graden.

Mix van wolken en zon bij de Sneekweek

Tijdens de traditionele opening van de Sneekweek op vrijdagavond is het prima weer om naar de Vlootschouw te kijken. Het is droog en er kan nog van de zon worden genoten voordat deze onder gaat. In de avond is het zo’n 19 graden. Het koelt af naar ongeveer 14 graden in de nacht.

Bij de zeilwedstrijden op zaterdag waait de wind matig uit het zuidwesten. Daarbij trekken gedurende de dag mogelijk enkele buien over. Tijdens droge perioden breekt de zon geregeld door en dan is het prima weer om buiten te zijn. De maxima liggen rond 22 graden. Zondag verandert er weinig aan dit weerbeeld. Er is een mix van wolken en zon met af en toe buien. Het is dan zo’n 21 graden met een matige westenwind.

Banner 400x400 WOL-nieuwsbrief

Verena Mülder

Verena Mülder

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven