Weekendweer: zo zomers wordt het

30 augustus 2024, 07:30

Weekendverwachting

Dit weekend begint de meteorologische herfst. Herfstachtig wordt het dit weekend allesbehalve, want het weerbeeld ziet er zomers uit. Buien liggen wel op de loer.

Voor het weekend is het tijdelijk wat minder warm. Desondanks wordt het op veel plaatsen wel een prima dag om eropuit te trekken. ’s Avonds en tijdens de nacht naar zaterdag stijgt de kans op buien, mogelijk brengen deze buien veel regen. Alles over het weer op vrijdag lees je in het uitgebreide weerbericht Nederland.

Eerst wat buien, later overal meer zon

Zaterdagochtend is het op veel plaatsen wisselend bewolkt en komen enkele buien voor. Het gebied met buien trekt geleidelijk noordwaarts, maar zwakt hierbij ook af.

’s Middags wordt de bewolking dunner en komt de zon er steeds vaker bij. Naast zonneschijn zijn er nog wel sluierwolken aanwezig. Bij een matige noorden tot noordoostenwind wordt het 21 graden in het noorden en 24 graden in het midden en 26 graden in het zuiden en oosten.

Zaterdag is het prima weer voor een dagje strand. Foto: Ger Zandbergen.
Zaterdag is het prima weer voor een dagje strand. Foto: Ger Zandbergen.

Lokaal weer tropische temperaturen

Zondag wordt het een stuk warmer. Het wordt 25 tot 31 graden. Naast de hoge maxima is het behoorlijk vochtig, waardoor het klam kan aanvoelen. De zon schijnt flink en er komen velden met sluierwolken voor. Er liggen wel buien op de loer. De grootste kans op buien is voor de avonduren en tijdens de nacht naar maandag. Dit kunnen overigens actieve buien zijn met onweer en veel regen in korte tijd. Mocht er eerder op de dag een bui ontstaan dan komen de temperaturen iets lager uit.

Na het weekend wordt de verwachting van temperatuur wat onzeker. Overdag zijn temperaturen van gemiddeld 25 graden goed mogelijk. Naast zon komt het ook geregeld tot (onweers)buien.

Videothumb: Cynthia Leusden

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven