Weekendweer: vaak aardig najaarsweer

04 oktober 2024, 07:30

Weekendverwachting

Kunnen we na een zonnige vrijdag ook dit weekend op flink wat zonuren rekenen? Alles over het weer tijdens het weekend lees je in dit artikel.

Deze vrijdag is het op de meeste plaatsen zonovergoten. Na een koude start van de dag loopt de temperatuur ’s middags op naar 15 graden. Alles over het weer op vrijdag lees je in het uitgebreide weerbericht Nederland.

Zonnige zaterdag

’s Ochtends vroeg is het behoorlijk koud met temperaturen dicht bij het vriespunt. In het noorden en noordoosten kan het aanvankelijk nevelig zijn. Deze nevel of mist lost spoedig. Verder schijnt de zon en bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten wordt het uiteindelijk 14 en 16 graden. Al met al is het een heerlijke dag om lekker naar buiten te gaan.

Tijdens de avonduren koelt het snel af. Halverwege de avond ligt de temperatuur al tussen 7 en 10 graden. Tijdens de nacht naar zondag krijgt het zuidwesten met sluierbewolking te maken. Elders blijft het helder en vooral in het oosten en noordoosten kan het nog behoorlijk afkoelen naar waarden dicht bij het vriespunt.

Rood met witte stippen. Foto: Gieny Westra.
Rood met witte stippen. Foto: Gieny Westra.

Meer bewolking

Zondagochtend is er een mix van sluierwolken en zonnige perioden. Vanuit het zuidwesten wordt de sluierbewolking steeds dikker en in het westen en zuidwesten kan een spatje regen vallen. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk tot de avond droog. De maximumtemperatuur ligt rond 15 graden.

Na het weekend zachter en wisselvallig

De wind draait naar het zuiden tot zuidwesten en hiermee wordt warmere lucht aangevoerd. Dit gaat wel gepaard met wisselvalligheid, want dagelijks is kans op een aantal buien.

Videothumb: Burry van den brink

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven