Oktober 2007

10 juni 2020, 10:55

In de maand oktober hebben wij voornamelijk droge en rustige dagen gehad. De temperatuur die we hebben gehad was normaal voor de tijd van het jaar.

Temperatuur

In de Bilt werd een gemiddelde gemeten van 10,1 graden, normaal is die daar 10,3 graden. Alleen 20, 22 en 23 oktober hadden wij te maken met vrij koude dagen, deze waren tussen de 3 en 6 graden. In de kustprovincies hebben wij deze maand geen vorst gehad, daarentegen waren er in het oosten van het land 6 vorstdagen en in De Bilt kwam de minimumtemperatuur 2 keer onder de 0 graden. In oktober kwam de maximumtemperatuur in de Bilt geen dag boven de 20 graden uit, normaal zijn dat twee dagen. Maar in het zuidoosten van het land hadden we de 15e een warme dag (maximumtemperatuur boven 20,0 graden). Op die dag is de hoogste temperatuur in oktober gemeten, dat was in het Limburgse Ell, daar wees de thermometer 20,7 graden aan.

Zonuren

Deze maand was aan de zonnige kant voor oktober, wij hebben gemiddeld 119 zonuren gehad tegen een gemiddelde van 105 zonuren. Eelde had de minste zonuren van deze maand, slechts 104. Soesterberg was het zonnigst met 133 zonuren.

Neerslag

De hogedrukgebieden die zich deze maand boven onze omgeving bevonden, hebben ervoor gezorgd dat wij vrij weinig last van neerslag hebben gehad. Gemiddeld viel er over het land maar 37 mm neerslag, terwijl het normaal op 78 mm ligt. De strook van Friesland naar Zuid-Holland had het minste last van de neerslag, hier viel slechts 20 mm neerslag. Het natst was het in het zuidoosten, met 58 mm neerslag.

Bron: KNMI/WeerOnline Auteur: Hans Roozen

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven