Weekverwachting: eerste dagen een dip, later weer lenteachtig?

10 maart 2024, 19:30

Weekverwachting
De paraplu heb je de komende dagen nodig. Foto: Piet Grim

Het weerbeeld kent deze week verschillende gezichten. De eerste dagen verlopen somber met vooral maandag regionaal (veel) regen, terwijl het in de loop van de week geleidelijk opknapt. Kunnen we opnieuw op lenteweer rekenen?

Een regengebied vanuit het zuidoosten nadert ons land. Een groot deel, vooral het midden en het zuiden, krijgt hier maandag mee te maken. Sterker nog, delen van Noord-Brabant en Limburg kunnen maandag tot de avond een behoorlijke hoeveelheid regen verwachten. In totaal is regionaal meer dan 30 millimeter regen mogelijk. In het noorden valt ook af en toe regen, maar de dag verloopt hier wel een stuk droger. Je paraplu komt dus goed van pas tijdens de eerste dag van de week!

De temperatuur blijft steken op slechts 7 of 8 graden tijdens de regen en 10 graden gedurende de droge perioden. Landinwaarts staat een zwakke tot matige wind. Vlak aan zee staat soms een (vrij) krachtige wind uit noordelijke richtingen.

Weersverbetering op komst?

Dinsdagochtend valt in het midden en zuiden nog enige tijd regen, maar in de loop van de dag trekt de regen geleidelijk via het oosten richting Duitsland weg. In de kustprovincies kan de zon nog eventjes doorbreken. Het wordt 8 tot 10 graden bij een matige westen- tot zuidwestenwind.

De krokussen staan volop in bloei. Foto: Piet Grim
De krokussen staan volop in bloei. Foto: Piet Grim

Vanaf woensdag ziet het weerbeeld er tijdelijk beter uit, want de zon krijgen we weer geregeld te zien en de temperatuur loopt op. Woensdag is nog een aantal lichte buien mogelijk, maar donderdag is het droog met een afwisseling van wolken en zonnige momenten. Woensdag is het gemiddeld 12 graden en donderdag wordt het bij een matige zuidenwind 13 tot lokaal 17 graden. Tijdens de nachten is het vaak 5 tot 7 graden.

Kans op buien neemt weer toe

Vrijdag wordt het gemiddeld een graad of 15. Ter vergelijking: middagwaarden van 10 of 11 graden zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. De verwachting is nog onzeker, wel lijkt de kans op buien dan toe te nemen. Ook in het weekend is de buienkans groot. Mogelijk komt het dan tot kletsnatte dagdelen. Met ons uitgebreide weerbericht blijf je dagelijks op de hoogte van het weer in jouw omgeving.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven