Niet eerder zo warm op 1 september

01 september 2024, 17:00

Records
Familie van drie loopt door de duinen naar het strand. Foto: Adobe Stock / goodluz.

Om 16:00 uur werd het in Maastricht 31,5 graden. Niet eerder was het op 1 september zo warm in ons land. Om 16:40 uur werd de hoogste waarde bereikt: 32,3 graden. Dit nieuwe record vervangt het oude record dat uit 1926 dateerde en werd ook gemeten in Maastricht. Toen liep de temperatuur op naar 31,4 graden. Voorlopig is dit de laatste dag met tropische temperaturen in ons land.

Maximumtemperatuur 1 september 2024

In De Bilt is vandaag ook sprake van een officieel datumwarmterecord. De temperatuur steeg daar naar 29,8 graden en daarmee is het oude record van 28,4 gebroken. Dit datum-record dateerde ook uit 1926.

In de nieuwe week minder warm

Tropische temperaturen lijken hierna niet meer snel terug te keren, maar het blijft warm voor de tijd van het jaar. Morgen wordt het in het binnenland nog zomers warm met ruim 25 graden. Lokaal kan het in het uiterste oosten nog 29 graden worden. In de loop van de dag wordt de warmte verdreven door enkele stevige regen- en onweersbuien. Alle details over het weer de komende tijd lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven