Weekendweer: weersverbetering op komst

13 september 2024, 08:00

Weekendverwachting

Na een aantal dagen met flink wat buien volgt er dit weekend een weersverbetering. Kunnen we al op een vleugje nazomerweer rekenen?

Vrijdag komt nog een aantal buien voor, maar deze buien zullen minder intensief zijn dan voorgaande dagen. Daarnaast zijn er ook lange droge perioden waarin de zon goed doorbreekt. Alles over het weer op vrijdag lees je in ons uitgebreide weerbericht Nederland.

Meeste zon op zaterdag

Zaterdag wordt een vriendelijke septemberdag met een mix van wolken en zonnige perioden. Naast stapelwolken komen ook wat sluierwolken voor. De middagtemperatuur ligt met 17 graden een fractie hoger dan voorgaande dagen, maar hiermee is het nog steeds wel wat frisjes voor september. De wind is matig uit het noordwesten, 3 of 4 Beaufort.

Zondag blijft het ook zo goed als droog. De zon heeft het wel iets lastiger dan op zaterdag, maar desondanks zal de zon zeker te zien zijn. Met maximaal 19 graden is het een fractie warmer dan zaterdag.

Volgende week kunnen we op aangenaam zomerweer rekenen. Foto: Ben Saanen.
Volgende week kunnen we op aangenaam zomerweer rekenen. Foto: Ben Saanen.

Nazomerweer op komst!

Maandag kan soms een lichte bui vallen, maar daarna breekt een periode met droog en zonnig nazomerweer aan. De wind draait naar het oosten tot noordoosten en de temperatuur loopt op naar 20 tot 24 graden. Meer over het komende nazomerweer lees je hier.

Videothumb: Ben Saanen

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven