Weekverwachting: zonnig weer op komst

20 oktober 2024, 12:50

Weekverwachting
Het wordt lekker weer voor een herfstwandeling. Foto: Jim Glab / Adobe Stock

De week begint met een herfstachtige dag. Het is grijs en regionaal veel regen. Vanaf dinsdag staat er een weersverbetering op het programma. Het blijft een aantal dagen droog met veel ruimte voor de zon. Ook is het zacht. In dit artikel lees je hoelang we kunnen genieten van dit zonnige weer.

Vandaag is het overwegend bewolkt. Een groot deel van de dag blijft het droog, maar in de loop van de avond gaat het vanuit het westen licht regenen. Daarbij is het 16 tot 18 graden. In ons uitgebreide weerbericht lees je alle details.

Herfstachtige weekstart

Maandag staat een bewolkte dag op het programma. In het zuiden begint de dag daarbij met regen. Het noorden houdt het nog enige tijd droog, maar gedurende de dag trekt het regengebied verder noordwaarts. In de avond wordt het ook in het uiterste noorden dan nat. In totaal kan er in het zuiden veel regen vallen. Lokaal wordt 20 tot 30 mm verwacht. Het is wel zacht met maxima rond 16 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Zonnige dagen

In de nacht naar dinsdag trekt het regengebied weg richting Duitsland. Daarachter klaart het op. Vervolgens is het een paar dagen vrij zonnig. Dinsdag kan nog een enkele bui voorkomen, maar woensdag en donderdag is het overal droog. De zon schijnt veelvuldig en daarmee is het heerlijk weer voor een herfstwandeling. Ook is het zacht met maxima rond 16 graden. Donderdag kan het in het zuiden zelfs 20 graden worden. Dat is zeer zacht voor de tijd van het jaar, want maxima rond 14 graden zijn nu gebruikelijk. De nachten worden wel iets frisser. Het wordt meestal 5 tot 9 graden.

Het wordt aangenaam weer voor buitenactiviteiten. Foto: John / Adobe Stock
Het wordt aangenaam weer voor buitenactiviteiten. Foto: John / Adobe Stock

Weer wisselvallig

Vanaf vrijdag komt er een einde aan het zonnige weer. In de middag trekt een storing over het land en dan valt enige tijd regen. In het weekend komen verspreid buien voor, maar dan zijn er ook droge perioden. Soms breekt dan ook de zon door. Het wordt iets minder zacht, maar de maxima blijven in de dubbele cijfers uitkomen.

Verena Mülder

Verena Mülder

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven