weeronline

Herfstvakantie weerbericht: enkele graden kouder

23 oktober 2024, 08:00

Vakantieweer
Prachtige herfstdag. Foto: Regina Vastenhout

Vlak voor de herfstvakantie van regio midden en noord is het droog en zacht herfstweer, maar daarna gaat de temperatuur omlaag en kunnen we ook regen verwachten. Hieronder lees je wat we tijdens de herfstvakantie kunnen verwachten.

Wanneer de scholen in regio’s midden en noord vrijdagmiddag de deuren sluiten voor de herfstvakantie is het vrij zonnig en met 16 tot 18 graden zacht voor de tijd van het jaar. Het zuiden had al vakantie en in het zuidoosten is het met 19 à 20 graden zelfs bijzonder zacht.

Na het weekend zal de temperatuur naar 13 à 14 graden dalen. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden. In het weekend en maandag zal het vaker bewolkt zijn met af en toe wat regen. Vanaf dinsdag blijft de regen beperkt tot een enkele bui en zijn er ook flinke droge perioden waarin zon en wolken elkaar afwisselen. In het zuiden kan het een keer 15 graden worden.

De nachten worden volgende week wat kouder met 5 tot 10 graden en dan is het de eerste uren van de ochtend ook nog fris met kans op mistbanken.

Vorige herfstvakantie erg nat

Ook met een licht wisselvallig vooruitzicht zal de herfstvakantie dit jaar veel droger verlopen dan vorig jaar. Toen was het in de tweede helft van oktober juist bijzonder nat herfstweer. Tijdens de herfstvakantie waren er slechts een paar dagen waarop de neerslag erg meeviel, maar geheel droge dagen waren er niet. Daarbij was het wel vaak zacht voor de tijd van het jaar.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven