Dit weer kunnen we verwachten tijdens TT Assen

26 juni 2024, 12:20

Sport
TT Assen 2023. Beeld: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Het zonnige en behoorlijk warme weer raken we kwijt. Krijgen we wisselvallig en koel weer of valt dat wel mee? Hieronder lees je wat we kunnen verwachten.

De TT Assen begint vrijdag met uitstekend weer. We krijgen flink wat zon, enkele stapelwolken en het blijft droog. Door een matige westenwind wordt het een graad of 21. Daarmee is het niet zo warm als op de voorgaande dagen waarop het 28 à 29 graden wordt. Maar voor de tijd van het jaar is dit een hele normale waarde en de lucht is ook niet zo drukkend als op donderdag. De zon blijft fel met tijdens het TT-weekend zonkracht 6 of 7.

Liefhebbers van warm zomerweer worden op hun wenken bediend. Zaterdag draait de wind naar het noordoosten. De temperatuur gaat een paar graden omhoog, het wordt 23 of 24 graden in de schaduw. Er worden zonnige perioden verwacht en doordat er weinig wind staat is het voor het gevoel nog warmer. In het zuidoosten van het land en boven Duitsland kan in de loop van de dag een regen- of onweersbui ontstaan, maar in Drenthe blijft het droog. Wel kun je de toppen van de buien in de verte zien en vooral in de avond kan het bewolkt raken.

Kans op buien

Zondag moeten we rekening houden met een bui. Het wordt geen natte dag, want er zijn ook droge perioden waarin zon en stapelwolken elkaar afwisselen. Mogelijk trekken de buien op enige afstand langs het circuit en blijven de baan en de tribunes droog. Wat dat betreft moeten we een beetje geluk hebben. Met 21 graden is het in de middag ‘gewoon lekker’.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven