Niet eerder zo warm op 30 maart

30 maart 2021, 15:30

Records
Roze bloesem in bloei boven een strakblauwe lucht in de lente. Foto: Fati Daut

Om 15:30 uur steeg de temperatuur in Woensdrecht naar 23,7 graden. Niet eerder was het zo warm in Nederland op 30 maart. Het oude record stamde uit 1998 en werd behaald in het Limburgse Arcen. Elders was het ook zeer zacht met 21 tot 23 graden. Later in de week doet de temperatuur een stap terug en wordt het gevoelig kouder.

Uiteindelijk werd het in Woensdrecht 23,9 graden. Westdorpe noteerde, net als Eindhoven maximaal 23,6 graden. In het noordwesten en op de Waddeneilanden werd het maximaal 15 tot 19 graden. Terschelling noteerde een maximumtemperatuur van 15,1 graden en Vlieland van 15,7 graden. Omdat er weinig wind stond voelde het buiten vaak een stukje warmer dan de thermometer aangaf. De middag kon dan ook met een T-shirt, korte broek of rok buiten doorgebracht worden.

Lees ook: wat voor kleding moet ik aan in de lente?

Warm lenteweer van tijdelijke aard

Donderdag draait de wind naar het noorden, waardoor koudere lucht vanaf de Noordzee wordt aangevoerd. De temperatuur doet dan een flinke stap terug en het is gevoelig kouder in vergelijking met de eerste helft van de week. De temperatuur komt uit op 9-12 graden en dit is zelfs aan de koude kant. In april is het gemiddeld 12-15 graden. Het weer tijdens Pasen lees je in onze speciale paasverwachting.

Hoofdfoto: Fati Daut

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven