Dit wordt het weer bij Sziget

08 augustus 2023, 12:35

Festivals
Sziget-festival, photo credit: Sandor Csudai / Festileaks

Festival Sziget is één van de grootste festivals van Europa met elk jaar honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld. Het vindt plaats in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Ook onder veel Nederlanders is het festival populair. Wat voor weer de festivalgangers kunnen verwachten lees je hier.

Donderdag begint het zeven dagen durende festival en dat wordt afgetrapt met prima festivalweer. De ochtend begint overwegend bewolkt met enkele buien die over de regio trekken, dus onderweg naar de camping kan je mogelijk wat druppels verwachten. In de loop van de dag breekt de zon vaker door en regen valt er dan niet meer. Met maxima die uitkomen rond 23 graden is het dan heerlijk weer om van het festival te genieten.

Lees ook: dit moet je meenemen naar een festival

Oplopende temperaturen

De dagen daarna blijft het droog en ook de zon schijnt vaak uitbundig. Bij een zwakke wind wordt het vrijdag al zomers warm met 26 graden. In de loop van het weekend, op zondag, wordt het zelfs tropisch warm met maxima rond 30 graden.

Tropisch heet

Na het weekend wordt het zelfs nog warmer met temperaturen die overdag uitkomen rond 32 of 33 graden. Het blijft ook dan droog en zonnig en ook de wind is slechts zwak van kracht. Het droge en zonnige weerbeeld is natuurlijk heerlijk voor op een festival, maar zeker op het heetste moment van de dag is het ook flink zweten. Dan is af en toe de schaduw op zoeken en genoeg water drinken wel zo slim.

De eerste paar nachten kan je in de vroege ochtend nog prima afkoelen als jij uit je tent komt. De minima liggen dan rond 14 graden. Na het weekend verlopen de nachten een stuk minder fris met minima die uitkomen rond 19 graden.

Insmeren!

De zon is met zonkracht 7 nog erg sterk in Hongarije. Zorg dus dat jij je goed insmeert. Jouw onbeschermde huid kan al binnen 10-25 minuten verbranden.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven