Dit wordt het weer tijdens het festivalweekend van onder andere Dutch Valley en Dance Valley

08 augustus 2023, 12:30

Festivals
Er staat prima festivalweer op het programma! Foto: Adobe Stock / Monkey Business

Daar waar afgelopen weekend veel festivalterreinen bezaaid waren met modder is dat komend weekend gelukkig niet het geval. Er staat namelijk vrij aangenaam festival weer op het programma. Helemaal droog blijft het echter niet. Waar en wanneer de poncho nodig is lees jij in dit artikel.

Komend weekend staan weer veel grote festivals op het programma. In Spaarnwoude is het zaterdag tijd voor zowel Dutch Valley en die dag ziet er vrij aangenaam uit. Er trekken enkele buien over het land, maar de meeste zijn weggelegd voor het binnenland. Bovendien kunnen de buien daar vrij pittig uitpakken met kans op onweer en veel regen in een korte tijd.

In de kustgebieden blijft het echter beperkt tot enkele lichte buien en dat is goed nieuws voor de festivalgangers in Spaarnwoude. De droge momenten overheersen hier en af en toe breekt de zon ook door. Bij een veelal matige wind uit het zuidwesten stijgt de temperatuur naar een graad of 23 en ook dat is vrij aangenaam.

Mogelijk een (onweers)bui bij Lakedance festival

Zaterdag staat in het Brabantse Best het Lakedance festival op het programma. De kans op een bui is hier iets groter dan in de kustgebieden. Vooral in de ochtend en tijdens de eerste helft van de middag trekken enkele buien over de regio. Mogelijk komt hierbij ook wat onweer voor. Omdat het festival pas om 13:00 uur begint verloopt een groot gedeelte van het festival hoogstwaarschijnlijk droog. In de loop van de middag breekt mogelijk de zon nog even door en bij maxima rond 25 graden is het dan heerlijk festivalweer.

Overwegend droog tijdens Dutch Valley

Zondag staat Dutch Valley op het programma. Vooral in de ochtend is een enkele bui mogelijk. In de middag wanneer het festival begint is het vaker droog en ook de rest van de dag is de kans op een bui klein. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon en bij een graad of 23 is het dan heerlijk festivalweer.

Prima festivalweer op Loveland

In Amsterdam staat zowel zaterdag als zondag Loveland op het programma en ook zij kunnen rekenen op prima festivalweer. De droge momenten overheersen het hele weekend in Amsterdam. Vooral tijdens de eerste helft van zowel de zaterdag als de zondag is een enkele bui mogelijk. Een groot gedeelte van het festival zal dus gewoon droog verlopen. Af en toe breekt de zon door en bij een graad of 23 is het dan goed toeven.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven