De mooiste plekken om te genieten van een Indian Summer

06 oktober 2024, 07:13

Bestemmingen
Indian Summer. Foto: AdobeStock / TasfotoNL

Bij warm en zonnig weer in de periode eind september tot half november mag je spreken van een Indian Summer. De term Indian Summer komt van oorsprong uit Amerika en Canada. Toch hoef je helemaal niet naar deze landen te reizen om van de mooie kleuren te genieten. In dit artikel lees je waar in Nederland de mooiste plekken zijn om te genieten van al het pracht en praal dat de herfst biedt.

De Utrechtse heuvelrug is in de herfst echt schitterend. In de uitgestrekte bossen kun je urenlang wandelen langs diverse buitenplaatsen en kastelen. Vanaf de Pyramide van Austerlitz heb je een prachtig uitzicht op het verkleurende bos. Ook de Kaapse Bossen bij Doorn liggen er in de herfst prachtig bij. Kijk dan vooral vanaf uitkijktoren De Kaap en geniet!

Een andere fraaie plek is het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het natuurgebied ligt tussen Ede, Arnhem en Apeldoorn en heeft ingangen in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. In de herfst verandert het gebied in een kleurenpalet. Heerlijk om lekker te wandelen tussen de vallende bladeren.

Japanse Esdoorn. Foto: AdobeStock / FotoCorn
Japanse Esdoorn. Foto: AdobeStock / FotoCorn

Japanse esdoorn in vuur en vlam

In de herfst is de esdoorn schitterend. Door de fraaie kleuren lijken de bomen in vuur en vlam te staan. Tel daarbij op een strakblauwe lucht met aangename temperaturen en het is genieten geblazen. De Japanse tuin op bijvoorbeeld landgoed Clingendael in de buurt van Den Haag zorgt voor schitterende kleuren. Vanwege de kwetsbaarheid van de tuin is deze slechts acht weken per jaar open. In de herfst is de tuin in oktober vaak twee weken open.

Terug naar de Veluwe, want dat is toch wel het mooiste gebied in de herfst. Een bont kleurenpalet en de vele paddenstoelen maken het herfstplaatje compleet. In bijvoorbeeld het Speulderbos, gelegen ten oosten van Ermelo en Putten, kan je wandelen langs eeuwenoude eiken. Ook het hoogste klimbos van Nederland ligt in het Speulderbos. Vergeet geen foto’s te maken.

Veluwe. Foto: Adobe Stock / HJ
Veluwe. Foto: Adobe Stock / HJ

Trek er lekker op uit in de herfst

Er zijn overal in Nederland fraaie gebieden waar genoten kan worden van een Indian Summer. Ga er op een droge dag (met zonneschijn) vooral op uit en geniet. Lees het meest uitgebreide weerbericht van Nederland en pak de fiets of trek de wandelschoenen aan.

Vind je dit soort artikelen interessant? Schrijf je dan in voor onze gratis Weeronline nieuwsbrief!

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven