Ben je van plan om dit weekend te barbecueën? En heb je zin in iets anders dan een steak, hamburger of brochette? Volg dan deze heerlijke recepten op de barbecue.
Mosselen
Benodigdheden
• 1 kilogram verse mosselen
• 1 glas witte wijn
• 400 gram Provençaalse groenten, fijngesneden
• 1 prei
• 1 rode peper, in ringen gesneden
• Provençaalse kruiden, naar wens
• Peterselie, voor de afwerking
Bereidingswijze
Doe de mosselen in een pan. Voeg de Provençaalse groenten, de prei, kruiden, een glas witte wijn en de rode peper toe. Doe het deksel op de pan en zet op het vuur. Houd in de gaten hoe lang de mosselen op het vuur moeten, want het ene vuur is het andere niet. +/- 5-10 minuten zou al genoeg kunnen zijn!
Wanneer alle schelpen open zijn: aan tafel! Serveer met stokbrood, een glas witte wijn of een biertje.
Gerookte zalmfilet met venkel-sinaasappelsalade
Zalm is een heerlijke vette en malse vis die je op veel verschillende manieren kunt bereiden, ook op de barbecue. Door het roken blijft de smaak goed behouden en krijgt de zalm een heerlijke rooksmaak. Zalm roken is heel makkelijk en het zorgt voor een leuke variatie in je barbecue-routine.
Door zijn neutrale smaak kan zalm met veel verschillende gerechten worden gecombineerd. Het smaakt ook heerlijk met de venkel-sinaasappelsalade. De venkel heeft een fijne anijssmaak die goed bij het zoete van de sinaasappel past. Het is een gezonde salade, die zowel perfect bij de zalm als bij andere BBQ-recepten past.
Dit heerlijke recept staat al binnen anderhalf uur en in slechts vier eenvoudige stappen op tafel. Het niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens gezond. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder hoe je dit recept bereidt.
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 5 el olijfolie extra vierge
- 0,5 rode peper
- 540 g zalmfilet met huid (2 schalen à 270 g)
- 1 venkel
- 1 el kappertjes
- 2 snufjes peper
- 1 rasp of mandoline
- 1 aluminium rookoventje
Zo maak je de gerookte zalmfilet met venkel-sinaasappelsalade
- Rasp 1 tl van de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng de rasp met 3 el olijfolie en de rode peper. Leg de zalmfilet in een schaal, schenk de marinade erover en marineer de vis 1 uur afgedekt in de koelkast.
- Steek de barbecue aan. Bestrooi de zalmfilet met peper en leg in het rookoventje. Rook de zalmfilets volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp intussen boven een kom de venkel in dunne plakjes. Meng het sinaasappelsap, 2 el olijfolie, de kappertjes en peper naar smaak erdoor.
- Leg de gerookte zalmfilets op 4 borden. Schep de venkel-sinaasappelsalade erbij. Lekker met gepofte-knoflookaïoli.
Extra lekkere tip: ben je fan van pittig? Snijd dan de rest van de rode peper fijn en strooi over het gerecht.
Eet smakelijk!
Bron: Gezond.be