Dit wordt het weer tijdens de Amstel Gold Race

12 april 2023, 10:55

Sport
Mooi weer tijdens de Amstel Gold Race van 2019! Foto: Marina Nefkens

Komend weekend vindt de Amstel Gold Race plaats met op zondag de wedstrijden en op zaterdag de toertochten. Zonovergoten en warm lenteweer staat niet in de planning. Wat het wel wordt lees je in dit artikel.

In Zuid-Limburg wordt vanuit Maastricht gereden naar Valkenburg. Uiteraard niet rechtstreeks, maar met drie grote lussen door het Limburgse Heuvelland en door een heel klein stukje België. De race op zondag (heren) is ruim 250 km lang.

Wisselvallige aanloop

Vanmiddag en morgen is het wisselvallig met ruimte voor de zon, maar ook een aantal buien. Vrijdag wordt een droge dag met geregeld zon. Alles over het weer tot zaterdag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Toertocht Amstel Gold Race 2022. Foto: Jan Boneschansker
Toertocht Amstel Gold Race 2022. Foto: Jan Boneschansker

Onzekerheid op zaterdag

Er is een goede kans dat de toertochten op zaterdag overwegend droog verlopen. Een regengebied ligt wel dichtbij en veroorzaakt in grote delen van België, inclusief de Ardennen, perioden met regen. Als het tegenzit bereikt dit regengebied ook Zuid-Limburg en verloopt zaterdagochtend nat. In dit natte scenario trekt de neerslag wel in de loop van de middag naar het zuidoosten weg. In het (grotendeels) droge scenario is er zaterdagmiddag ruimte voor de zon.

Met wat zon erbij kan het zaterdagmiddag zo’n 13 graden worden. Als het regent is het niet veel warmer dan een graad of 7. De wind is matig van kracht en waait uit het noorden.

Lees ook: deze invloed heeft het weer op wielrennen

Zondag mogelijk natte start

Op zondag kunnen de wedstrijden nat beginnen. Enorme plensbuien staan zeker niet op de planning, maar af en toe lichte regen is zondagochtend goed mogelijk. Ga je kijken dan kan een poncho of paraplu nodig zijn. Naarmate de dag vordert neemt de kans op droog weer toe en in de loop van de middag kan ook de zon doorbreken. Het wordt maximaal 14 graden bij een matige noordenwind.

Terrasjesweer volgende week

Na het weekend start een periode met droog en zonnig weer. In Limburg en omstreken kan het kwik zelfs oplopen naar 20 graden en zullen de terrasjes goed gevuld raken. Lees alles over deze weersomslag.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven