Bosbrand trekt richting Athene, geen Nederlanders geëvacueerd

12 augustus 2024, 14:45

Bosbranden
Bosbranden in Griekenland. Foto: AFP/Angelos Tzortzinis

Bosbranden die zondag uitbraken bij Athene breiden zich volgens plaatselijke media uit richting de Griekse hoofdstad, aangewakkerd door harde wind. De brand woedt al bij het plaatsje Penteli en de gelijknamige berg aan de noordoostelijke rand van Athene en voorsteden.

Behalve door de harde wind wordt het blussen volgens brandbestrijders bemoeilijkt door het droge terrein en de brandbare begroeiing, vooral hulststruiken en pijnbomen.

Volgens de laatste berichten hebben uit voorzorg al rond 35.000 bewoners van de streek hun woning of verblijfplaats verlaten. Een aantal panden is sinds zondag door brand verwoest.

Meer dan 670 brandweerlieden bestrijden de bosbranden, die van noord naar zuid over een lengte van 30 kilometer woeden. Ze worden bijgestaan door zeventien blusvliegtuigen en vijftien helikopters. Griekse media melden dat de wind in de avond pas afneemt.

Er zijn geen Nederlanders geëvacueerd die via een reisorganisatie in Griekenland zijn, melden brancheorganisatie ANVR en reisorganisatie TUI. "In de stad Athene en directe omgeving hebben wij wel reizigers zitten, maar die hebben hier vooralsnog geen last van", zegt een woordvoerster van TUI. "Vanzelfsprekend volgen wij de ontwikkelingen nauwlettend en informeren wij onze reizigers wanneer nodig." ANVR en TUI zeggen nog geen vragen of omboekingen te hebben ontvangen door de bosbranden.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven