Vrij warm en zonnig nazomerweer op komst!

13 september 2024, 10:45

Zon
Nazomeren op het terras. Foto: Paul Hermans

Het frisse en buiige weer maakt plaats voor een weersverbetering. Na het weekend krijgen we zelfs een nazomerse periode met vrij hoge maxima en veel zon. In dit artikel lees je wat je volgende week kan verwachten.

Na het herfstachtige weer van afgelopen dagen krijgen we zaterdag en zondag een rustiger en droger weerbeeld. In dit nieuwsbericht lees je alles over het weer van komend weekend.

Maandag waait de wind uit het noorden en komen verspreid over het land nog enkele lichte buien voor. Het wordt maximaal 20 graden. Dit zijn overigens vrij gebruikelijke middagwaarden voor de tijd van het jaar.

Zonnig en vrij warm septemberweer op komst. Foto: Ben Saanen.
Zonnig en vrij warm septemberweer op komst. Foto: Ben Saanen.

Zonnig en vrij warm

Vanaf dinsdag draait de wind naar het noordoosten tot oosten en brengt warme lucht naar ons land. De temperatuur stijgt verder van 21 graden op dinsdag naar maximaal 24 graden op woensdag en donderdag. Daarbij schijnt de zon veelvuldig, hooguit zijn er af en toe wat sluierwolken zichtbaar. Na een aantal frisse herfstdagen kunnen we ons dus nog op een nazomerse periode verheugen!

Warm nazomerweer komt vaker voor in september. Vorig jaar kwam het zelfs tot een zeldzame regionale septemberhittegolf. Dit was pas de zevende regionale septemberhittegolf sinds het begin van de metingen.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven