Weekendweer: houden we het droog?

16 augustus 2024, 07:30

Weekendverwachting

Helaas hebben wij niet genoeg rechten om jouw deze content te tonen.

Onze website maakt gebruik van cookies om jou de beste ervaring te geven. Wil je deze content van ons of van derden zien dan vragen wij jou om de instellingen aan te passen.

Het weekend staat weer voor de deur en met de vele festivals die op het programma staan rest ons natuurlijk de vraag; kunnen we ook een beetje lekker weer verwachten? Het antwoord daarop lees jij in onze nieuwste weekendverwachting.

Vandaag hebben we tijdelijk te maken met flink wat bewolking en gedurende deze vrijdag regent het van tijd tot tijd op meerdere plekken. Alles over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht Nederland.

Weersverbetering volgt

Na een grijze en regenachtige vrijdag volgt in het weekend een weersverbetering. Toch moeten we daar wel nog eventjes op wachten. Zaterdag komt eerst bewolking voor en in het zuidoosten valt af en toe een bui of regen. Geleidelijk wordt het ook hier droog en later breekt de zon soms door. In de kustgebieden is het droog en in loop van de middag ziet het er overal een stuk beter uit.

's Middags heeft alleen het uiterste zuidoosten mogelijk tot en laat in de middag te maken met bewolking en buien. In Limburg zit je zaterdag dus een stuk minder aangenaam dan in de kustgebieden. Ook op Lowlands, in Biddinghuizen, ziet het er vooral in de avond gunstig uit. Festivalgangers kunnen dan met een zonnetje erbij genieten van de optredens.

Zondag staat een aangename zomerdag op het programma. De dag begint mogelijk met wat mist of nevel, maar zodra de zon opkomt zal dit overal snel verdwijnen. Een groot gedeelte van de dag verloopt vervolgens ronduit zonnig en daarmee is het heerlijk weer om erop uit te trekken. Alleen in het oosten en zuidoosten is een lokale bui niet geheel uitgesloten. Op beide weekenddagen staat er een zwakke tot matige wind uit het westen tot noordwesten.

Blauwe luchten zijn dit jaar vooral op zondag weggelegd voor Lowlands. Foto: Kamiel Scholten / Festileaks
Blauwe luchten zijn dit jaar vooral op zondag weggelegd voor Lowlands. Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Temperaturen rond de normaal

De temperaturen komen dit weekend rond de normaal te liggen voor de tijd van het jaar. We gaan inmiddels richting eind augustus en dat betekent dat we gemiddeld gezien de warmste periode van het jaar achter de rug hebben. De tweede helft van augustus komt de temperatuur normaal gesproken uit rond 22 graden.

Zaterdag zitten we daar nog net boven met 22 graden in de kustgebieden tot 24 elders in het land. Tijdens zonnige momenten kan het kwik een zomerse 25 graden bereiken. Zondag komen de maxima uit tussen 21 graden in het noordwesten tot 24 graden in het binnenland. In combinatie met flink wat zon en weinig wind is het vooral zondag vaak heerlijk buitenweer.

Na het weekend: veel zon en aangename temperaturen

Volgende week is het een aantal dagen prima zomerweer in Nederland. Maandag en grote delen van dinsdag is het droog met flink wat zon en stapelwolken. Dinsdagavond en woensdag is kans op een bui. De temperatuur loopt op van 23 graden op maandag naar 25 graden op dinsdag. Woensdag is het tijdelijk minder warm.

Videothumb: Jolanda Bakker

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven