Pinkpop werkt hard om gevolgen van regen beperkt te houden

19 juni 2024, 11:44

Festivals
Ook op Pinkpop 2019 was de poncho nodig. Foto: ANP / Kippa / Marcel van Hoorn.

Op Pinkpop wordt met man en macht gewerkt om ervoor te zorgen dat bezoekers zo min mogelijk last krijgen van de vele regen van de afgelopen tijd. "We hebben momenteel opgeschaald in materiaal en personeel om de gevolgen van de regen zo beperkt mogelijk te houden", laat een woordvoerster van het muziekfestival weten aan het ANP.

Pinkpop is van vrijdag tot en met zondag in het Limburgse Landgraaf. Op verschillende plekken in Limburg viel er deze week nog veel regen. Ook in België was het kletsnat, waardoor het Belgische festival Graspop Metal Meeting zich woensdag genoodzaakt zag een noodplan in werking te stellen omdat parkeerterreinen te nat zijn. "We hebben het geluk dat een aanzienlijk deel van ons festivalterrein asfalt is", zegt de woordvoerster van Pinkpop. "Het is nog te vroeg om iets te zeggen over hoe de campings, parkeerplekken en het festivalterrein er dit weekend bij zullen liggen."

De organisatie houdt de weersverwachting nauwlettend in de gaten en ook tijdens het festival wordt de weersituatie standaard continu gemonitord. Dit doen ze met behulp van weerbewaking door Infoplaza, het moederbedrijf van Weeronline.

Komend weekend wordt wisselend weer verwacht, waarbij bezoekers rekening moeten houden met enkele buien. Tussendoor is het vaak droog met een mix van wolken en zon en ongeveer 20 graden. Festivalgangers wordt aangeraden het weerbericht goed in de gaten te houden. "Bij regenval mag een paraplu niet mee het festivalterrein op, maar een poncho wel."

Lees ook: Dit wordt het weer met Pinkpop

Op het Pinkpoppodium staan dit jaar onder meer Måneskin, Calvin Harris, Ed Sheeran, Keane, Nothing But Thieves, Sam Smith, Avril Lavigne, Anouk, Hozier en Limp Bizkit.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven