Zomervakantie weerbericht: aangename temperaturen met zon, soms buien

21 augustus 2024, 07:30

Vakantieweer

Regio midden en het noorden hebben nog vakantie. De zon is geregeld van de partij en soms komt het tot buien. Het vooruitzicht naar volgende week ziet er behoorlijk zomers uit. In dit artikel lees je wat de vakantiegangers in eigen land kunnen verwachten.

We hebben de komen dagen juist te maken met vrij wisselvallig zomerweer. De zon schijnt soms, maar af en toe komen ook buien voor. Vrijdag en zaterdag is in heel het land kans op buien. Bovendien kan het ook stevig gaan waaien op deze dagen (windkracht 4 tot 7), vooral aan de kust.

Dit weekend staat de GP van Zandvoort op het programma. Ben jij van plan om het circuit van Zandvoort te bezoeken? Neem dan voor zaterdag, tijdens de kwalificatie, je regenkleding mee. Zondag is het daarentegen wel droog en zonnig bij maxima rond 20 graden.

Volop zon en warmte aan strandje waterplas. Foto: Ton Wesselius.
Volop zon en warmte aan strandje waterplas. Foto: Ton Wesselius.

Oplopende temperaturen en flink zonnig

Voor de zonliefhebbers is er volgende week goed nieuws, want er zijn grote kansen op een periode met zonnig weer. Daarnaast loopt de temperatuur in de loop van volgende week op van zo’n 21 graden op maandag tot mogelijk zomerse waarden later in de week. De temperatuurverwachting gaat momenteel nog wel gepaard met onzekerheid.

Regio noord heeft volgende week nog vakantie en kan dus genieten van zomerse taferelen in eigen land. De maand september nadert en dit betekent dat de meteorologische herfst alweer in zicht komt. De dagen worden ook merkbaar korter, maar de zon kan deze tijd van het jaar nog steeds behoorlijk krachtig zijn met ’s middags UV-index 4 tot 5. Insmeren is dus nog zeker aan te raden.

Lees ook: Dit is de kracht van de zon.

Banner Whatsapp WOL

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven